Предлагам експертно правителство за една година, не коалиция, а експертно

...
Предлагам експертно правителство за една година, не коалиция, а експертно
Коментари Харесай

Мария Габриел: Предлагам експертно правителство за една година, не коалиция, Борисов: ПП шикалкави!

Предлагам експертно държавно управление за една година, не коалиция, а експертно правитество с имена на хора и ще търсим поддръжка.

Това съобщи номинираният от ГЕРБ претендент за министър председател Мария Габриел на изключителна конференция в централата на партията.

 

На брифинга участват Бойко Борисов, Делян Добрев, Десислава Атанасова и Теменужка Петкова.

 

" Приех номинацията, тъй като познавам работата на европейските институции и знам, че без работещо държавно управление няма по какъв начин да бъдат изпълнени задължения и да бъдат осъществени цели ", сподели още Габриел.

 

" Сега за мен целта е България. Точно поради това считам на следващия ден сутринта да предложа диалозите да продължат - за за сформиране на експертно държавно управление за 1 година ", разгласи тя.

 

" Утре ще продължим диалозите с Българска социалистическа партия. С тях имаме най-големи разлики ", сподели кандидат-премиерката на ГЕРБ.

 

" От на следващия ден ще поканя да продължат тези диалози с доста ясна цел - експертно държавно управление с имена на хора, които ще доведат до сполучливи резултати. Ще уточним в елементи целите с тези, които поддържат ", добави Габриел.

 

Тя сподели, че ще бъдат поканени всички партии на диалози без " Възраждане ".

 

Думата все водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов желаят оставката на Гешев - това не е политически въпрос и не е вмешателство. Когато Мария Габриел изиска, внезапно почвате да питате има ли вмешателство. Не познавам тези хора (от ВСС), не съм приказвал с тях. Питам ви вас - какъв брой пъти попитахте Христо Иванов за това вмешателство ", обърна се Борисов към публицистите.

 

" И членовете на Висш съдебен съвет са български жители. Това са от най-интелигентните хора в България. Те също следят процесите и гледат кое стопира промените и процесите. Не ги познавам тези хора, нито съм приказвал с тях, нито съм ги чувал, нито сме казвали нещо друго, друго от останалите политически партии ", разяснява водачът на ГЕРБ.

 

" Когато Нинова желае оставка, а когато госпожа Габриел произнесе тези слова, е вмешателство. Сигурен съм, че всички партии има и анти, има и симпатизанти. Ние подкрепяхме битката с олигарсите. Нашата огромна партия има крила, има друго мислещи хора, само че това е силата на нашата партия ", сподели Борисов.


" Като всеки човек има хубаво и неприятно. Нашата партия има крила, има друго мислещи хора, само че по тази причина е първа, тъй като има спор. Демократична, не лидерска ", изясни Борисов.

 

Според него до момента единствено Мария Габриел е говорила за държавно управление, а останалите членове на ГЕРБ са до нея, единствено с цел да знаят другите водачи, че Габриел ще разчита на 69 депутата по другите политики.

 

" Утре в диалозите ще чуем тяхното мнение. До този миг с изключение на ПП-ДБ не сме говорили с друга партия. Вложихме всичко, с цел да се случи с тях. И получихме шикалкавения. Утре в 15 часа би трябвало да знаем дали има късмет да се направи държавно управление, или вкарваме в злополуката България ", отсече някогашният министър председател.

 

По думите му на следващия ден ще питат останалите партии " Има ли някой от вас, който да смята, че тези две години са сполучливи за България, смята ли някой, че нещо положително ще се случи на България, в случай че отново отиде на избори ", сподели Бойко Борисов.

 

" От Политическа партия получихме поддръжка за политики. Да се произнесат чак във вторник, откакто мандатът се връчва в понеделник, ние това го считаме за несериозно. Те шикалкавят ", сподели водачът на ГЕРБ.

 

" Не съм лекар на политическите науки. Тогава съм се съобразила с политическия екип. Тогава е предстояла отбрана на дисертационен труд. Не съм защитила доктурантура ", сподели Мария Габриел на въпрос на публицист по отношение на проблема с дипломата й.

 

" Щастлива неделя. Днеска е празник, Левски играе ", приключи Борисов.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР