Предлагах нужни промени, като машинно четими, достъпни онлайн и подробно

...
Предлагах нужни промени, като машинно четими, достъпни онлайн и подробно
Коментари Харесай

Борис Бонев обвини ГЕРБ, че заглушава с правилник гражданския достъп до властта в София

" Предлагах нужни промени, като машинно четими, налични онлайн и в детайли разказани отчети с всички приложения, подобряващи взаимоотношението на община и жители, както и ясни и недвусмислени правила за работата на комисиите. С две думи - влизане на тромавата, затворена институция в Европа на XXI-ви век. За страдание, ръководещите не се интересуват от тези правила ". Това твърди самостоятелният общински консултант Борис Бонев във връзка с новия устав на работа на Столичния общински съвет (СОС).
Според Бонев, нито едно предложение за смяна на правилника, пристигнало от опозицията, не е било признато.
Като образец за нездравословните промени в ущърб на жителите Бонев посочи промени, направени в последния миг - като отхвърлянето на предлагането всички документи към отчетите да бъдат налични онлайн. Изцяло беше затвърдена и недемократичната процедура документите да се дават едвам 3 дни преди съвещанието, с цел да бъде невероятно съветниците и жителите деликатно да се срещнат и проучват стотиците страници, прибавя той. Управляващите скриха и госпожа Фандъкова от носенето на отговорност, налагайки квоти посредством ограничение на броя питания към нея до 5 на съвещание, оплаква се Бонев. " Това е незаконно, защото опонира на член 33, алинея 1 от ЗМСМА. Няма по какъв начин да се слагат ограничавания на общинските съветници, които не са написани в закона ", допълват и от гражданската организация Спаси София.
" Нямам безусловно никакво подозрение за какво съветниците от ГЕРБ държат на този недемократичен устав - заглушаване на опозицията и държане на жителите и медиите надалеч от работата на Общинския съвет. От това изгода имат единствено тези, които разчитат на подмолния метод на работа, само че губим всички софиянци ", безапелационен е самостоятелният общински консултант Бонев и добави, че " очакванията за смяна бяха попарени. Вместо стъпка напред към демократизация, бистрота и ръководство за и с жителите, получаваме нова желязна завеса, която да покрие ръководството на града ни ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР