Предлага се освобождаване от данък върху недвижимите имоти на сгради,

...
Предлага се освобождаване от данък върху недвижимите имоти на сгради,
Коментари Харесай

Държавата ще дава пари на хора, които дават сигнал за укрити данъци

Предлага се освобождение от налог върху недвижимите парцели на здания, получили енергиен документ

Министерството на финансите въвежда финансов тласък за лицата, които подадат информация за длъжници към Национална агенция за приходите, това стана ясно от препоръчани промени в Закон за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

В текста е написано следното: „ В плана на Закон за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) се предлага въвеждането на финансов тласък за лицата, които подадат информация, съдържаща съответни обстоятелства и условия, които не са били известни на органите по приходите и водят до определяне и събиране на спомагателни отговорности за налози, наложителни осигурителни вноски и лихвите върху тях по отношение на укрити и/или недекларирани облагаеми покупко-продажби, приходи, облаги и имущества. Предлага се размерът на възнаграждението да е 10 на 100 от спомагателните доходи за бюджета, събрани заради разкритията “.

От министерството оповестиха, че вършат промени в още няколко закона.

С плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ) се предлага смяна в разпореждания по отношение на освобождение от налог върху недвижимите парцели на здания, получили документ с избран клас на енергопотребление по отношение на използване на разпореждания в Закона за енергийната успеваемост (ЗЕЕ). 

С смяната се планува освобождение от налог върху недвижимите парцели на здания, получили документи с клас на енергопотребление „ A “, както и на здания, получили документи, които удостоверяват, че в съществуващото положение на постройката са реализирани техническите условия за „ постройка с близо до нулево ползване на сила “.

В плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС), за премахване на установени несъответствия от страна на Европейска комисия във връзка с акцизното законодателство, е препоръчано въвеждането на разпореждания, свързани с режима за осъществяване на отдалечени продажби на акцизни артикули, освободени за ползване на територията на страната. Направени са оферти, целящи въвеждането на митническите режими, свързани с формалностите при експорт на акцизни артикули.

Предвидено е разширение на обсега на тютюневите произведения за задачите на акцизното облагане, като се предлага въвеждане на данък върху нагреваеми произведения със наличие, друго от тютюн, въз основата на растения, билки или плодове, без значение дали са обработени с никотин. Акцизната ставка е 331 лева за кг и е еквивалентна на нагреваемите тютютюневи произведения, които са подобен артикул.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР