Предколедно: Килограм кашкавал удря близо 23 лв., едно яйце –

...
Предколедно: Килограм кашкавал удря близо 23 лв., едно яйце –
Коментари Харесай

Предколедно: Килограм кашкавал удря близо 23 лв., едно яйце – 0,50 лв.


Предколедно: Килограм кашкавал удря близо 23 лева, едно яйце – 0,50 лева

Цените на някои артикули от дребната потребителска кошница предколедно потеглиха нагоре. Това сподели информация направена през уеб страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността – Food Price.

Средно едно яйце се продава за 50 ст., кофичка кисело мляко за близо 1,40 лева, а литър прясно мляко коства малко над 3,32 лева

Увеличение виждаме и при сиренето, и кашкавала. Близо 16 лв. е междинната цена за кг бяло саламурено сирене, което можем да си изберем от витрината на питателните вериги, в които нормално пазарим. Тук нарастването е приблизително с 4-5 стотинки, по отношение на сумата която заплащахме за същия артикул в края на месец ноември. При кашкавала, също по отношение на предходния месец, виждаме повишаване с 5 стотинки, или плащаме близо 23 лв. приблизително за кг кашкавал.

Минимално е придвижването в цените на съществени хранителни артикули като брашно, олио и  захар.

Литър олио е поевтинял с цели 7 стотинки по отношение на месец ноември. Така междинната цена е от към 3,60 лева за литър.

Съвсем друга е картината при месните артикули. Там са следи трайно нарастване на цените. Кайма примес – свинско/телешко е поскъпнала с 8 стотинки по отношение на предишния месец и сега тя е на цена от 11,29 лева за кг. Пилешкото месо се е покачило 2 стотинки и сега се търгува за близо 8 лв. за кг.

При зеленчуците следим растеж в цените на доматите, краставиците и лука. Доматите са поскъпнали 9 стотинки за кг, при краставиците нарастването е със стотинка повече, а лукът е поскъпнал близо 4 стотинки за кг.

При плодовете от дребната потребителска кошница виждаме нарастване при ябълките с 5 стотинки за кг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР