Предизвикателството пред големите градски центрове е не да осигуряват подслон

...
Предизвикателството пред големите градски центрове е не да осигуряват подслон
Коментари Харесай

Топ 5 на на градовете на бъдещето

Предизвикателството пред огромните градски центрове е не да обезпечават заслон за повече население, а да го създадат по резистентен модел. Въз основа на обществените, екологичните и икономическите аспекти на градовете показателят за устойчиви градове (SCI) се сформира годишно. Вижте пет най-устойчиви градове в света в канала "Top Of The Tops ".

Виена, Австрия - Умен и екологичен метрополис

Консултантската компания Mercer класира Виена като най-хубавия град за живеене в своето изследване за качеството на живота, а Организация на обединените нации го дефинира като най-проспериращия градски център.

Освен културната си активност и стопанската система въз основа на науката и технологиите, Общинският съвет на Виена започва стратегия за превръщане на града в интелигентен град до 2050 година за понижаване на въглеродния отпечатък от 3,1 тона на 1 звук на човек.

Сингапур - Икономика и капитал за претовареност

Островният град-държава влиза в челната петица с помощта на безспорното си водачество в една от съставните елементи на резистентен град, а точно икономическата. Определян за един от градовете, в които е най-лесно да създадеш и управляваш собствен личен бизнес, Сингапур е цялостен с новатори и бизнесмени. Също по този начин той е с извънредно висок % на претовареност, което носи високи равнища на индустриални мощности.

3. Единбург, Англия – слага жителите преди всичко

Докато Стокхолм залага на тактики за запазване на околната среда, Единбург е по-отдаден на общественото развиване на жителите си, което е и причина да е преди всичко по обществено развиване. Единбург е водач в под-индекса „ развито население “, който се дефинира от опазването на здравето в съответния град, достъпността до градски превоз, финансовите благоприятни условия на жителите да се насладят на удоволствията на града и други.

2. Стокхолм, Швеция - най-зеленият град в Швеция. Столицата на Швеция оглавява класацията по ръководство на околната среда с помощта на вложенията си в устойчива инфраструктура, ниски излъчвания и положително качество на въздуха.

И Стокхолм, и Франкфурт сполучливо съумяват да съчетаят икономическото развиване с взискателни екологични стандарти, трансформирайки качеството на живот на техните общности измежду най-високите в света.

1. Лондон, Англия - баланс сред обществено и икономическо развиване

Британската столица се откроява с високия си рейтинг за благосъстоянието на жителите (здравеопазване, обучение, невисок % на престъпност), трудов живот (работно време) и градски живот (транспортна досегаемост и съгласуваност ).Лондон е измежду най-успешните градове по качество на въздуха и ръководство на отпадъците.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР