Предизвикателствата в света са много по-комплексни и не могат да

...
Предизвикателствата в света са много по-комплексни и не могат да
Коментари Харесай

Удо Булман: Левите партии отново трябва да се свържат с хората

Предизвикателствата в света са доста по-комплексни и не могат да бъдат решени от националната страна, по този начин Удо Булман – евродепутат от Групата на социалистите и демократите и политик от Социалдемократическата партия в Германия, разяснява въпроса за какво обичайните леви партии в Европа изживяват тежка политическа рецесия:   
" През последния век левицата беше сполучлива в отбрана на правата хора на работното място, в построяването на солидарно общество. Националната страна беше този механизъм, който извършваше подобренията. Днес живеем в свят, в който провокациите са доста по-комплексни – климатичните промени да вземем за пример, не познават граници, казусът с миграцията несъмнено е наднационален.

Нужен е мощен Европейски Съюз. Ние изградихме Общ пазар, само че към момента не сме построили постоянна политическа европейска конструкция. Ако зададем въпроса за това кой е в положение да усъвършенства живота на хората от работническата класа, отговорът е: Европа. Ако Европа не направи това, в случай че не работи за естествените хора, в случай че не сме способни да пазиме правата им на работното място, в случай че не успеем да подобрим живота на децата, на пенсионерите, с право ще поносим сериозен укор ".

Булман изясни и за какво обичайното ляво не съумява да бъде задоволително атрактивно за хората и изключително за младите:

" Ако сте в обстановка, при която 50% от добре образованите младежи не могат да намерят работа, вие сте в положение на рецесия, и цялата политическа система ще бъде упреквана за това, целият истаблишмънт, и няма значение дали става сума за дясноцентристки, или лявоцентристки партии. Ако хиляди младежи отиват в центъра на Мадрид или други европейски градове, с цел да показват против тази непоносима обстановка, е единствено въпрос на време да бъдат основани нови политически структури. Това, което обичайните леви партии би трябвало да научат, е, че още веднъж би трябвало да се свържат с младежите, с гражданските придвижвания, с женските придвижвания ".

Възможно ли е Партията на европейските социалисти да завоюва изборите за парламент следващата година?

" Преди всичко би трябвало да разрушим визията, че ПЕС и ЕНП ръководят в някакъв вид коалиция. Всъщност в никакъв случай не е имало такава коалиция. Ако искаш да постигнеш нещо в Европа, на първо време би трябвало да поставиш граници сред лявото и дясното. Дори и в лагера на проевропейските позиции, партиите би трябвало да се състезават между тях или би трябвало да показват действителни политически други възможности ".

Удо Булман разяснява и обстановката в Германия, където изследване демонстрира, че социалдемократите се радват на два пъти по-малко поддръжка, в сравнение с консерваторите на Меркел. Той  уточни, че след изборите партията му не е имала никакво предпочитание да влезе в огромната коалиция, само че в последна сметка е взела решение да се причисли поради отговорността за Европа. 
Разговора на Петър Волгин с Удо Булман можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР