Предизвикателствата пред туризма у нас са много, те се обсъждат

...
Предизвикателствата пред туризма у нас са много, те се обсъждат
Коментари Харесай

Нашите курорти готови за зимния сезон - гарантират, че няма да има зараза

" Предизвикателствата пред туризма у нас са доста, те се разискват с новите депутати. Изискванията са първо да се резервира здравето за нас, семействата ни и нашите посетители, тъй че би трябвало да приемем имунизацията, с цел да продължим да работим ". Това сподели пред публицисти в Пловдив министъръ на туризма Стела Балтова,пердаде кореспондент на Plovdiv24.bg.

Балтова посочи, че служебното държавно управление е положило съществени старания и вложения, с цел да възвърне жизнеспособността на туризма у нас. Миналата година са реализирани 77% растеж на туристите в страната ни макар сложните пандемични условия. “Паралелно с това има доста други въпроси пред нас - да продължим да работим за развиването на продукта, за качеството на туристическия артикул и нововъведенията. Пловдив е един неповторим образец за това, като се следят както цифрови туристически артикули, по този начин и нововъведения в развиването на туризма ", сподели Балтова.

Тя уточни, че има доста провокации тази година пред зимния ни туризъм, като тук още веднъж е преди всичко е здравето и съхраняването му.

" България предходната година не затвори зимните си курорти. Но тази година конкуренцията ще е по-голяма в това отношение. Нашите курорти са подготвени – съумяха да основат условия, които да подсигуряват, че всички, които ги посетят ще се усещат удобно, уютно и ще избегнат болест.

Сезонът ще бъде открит в средата на декември. На 18 декември се открива сезонът в Банско. Създават се подобаващи условия посредством коридори, уповавам се сезонът да бъде добър, само че и провокационен.

Миналата година чехите откриха България като зимна дестинация. Надявам се те да се върнат и тази година. Балтова уточни, че към този момент има полети непосредствено от Англия за Пловдив. Това е една отлична дестинация. Проведени са срещи и с други тур оператори освет от Англия и от Чехия, Полша и други. Вече има и записвания. Очакваме един здрав и сполучлив сезон, тъй че целият туристически бранш да е задоволен ", сподели още Стела Балтова.

Гледайте още от видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР