Предизвикателствата пред страната няма смисъл да ги говорим отново, но

...
Предизвикателствата пред страната няма смисъл да ги говорим отново, но
Коментари Харесай

Радев към Нинова: От БСП зависи мнозинството

Предизвикателствата пред страната няма смисъл да ги приказваме още веднъж, само че следва да работим интензивно върху това, което вие постоянно сте заявявали - разграждането на порочното ръководство, мафиотският модел, оправянето с корупцията, решаването на обществените проблеми, на тежкото разделяне в приходите, неравенствата на българските жители и, с цел да се получи всичко това е нужно дейно, отговорно държавно управление, което да се опре на необятна парламентарна поддръжка ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултацията си с парламентарната група на Българска социалистическа партия за сформиране на кабинет.

" Конфигурацията в българския парламент по този начин е избрана, че от Българска социалистическа партия зависи постигането на това стабилно парламентарно болшинство. Не единствено математически, само че и идейно ", добави още Радев. " Аз поздравявам вашето решение да участвате в разговора и да отговорите на поканата на " ИТН ", тъй като е значимо бъдещото ръководство на страната да се образува към ясни цели. "
 Има Такъв Народ заприказва за общи цели с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Има Такъв Народ заприказва за общи цели с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи
Проведохме много градивен и човешки диалог с президента и неговия екип. По главните цели, които ние имаме и които президе...

" Хиляди български жители, гласувайки за вас, възлагайки своите очаквания на вас за една по-справедлива, по-социална, по-солидарна България, се надяват и вие да отстоявате техните цели и потребности, точно в този разговор. Аз съм сигурен, че можете да намерите доста пресечни точки, в които да постигнете по този начин нужния консенсус за сформиране на държавно управление ", сподели президентът.

" Всички знаем какви ще бъдат следствията, в случай че и този път не съставим държавно управление и отидем на предварителни избори. Толкова доста и значими са дилемите, че тази алтернатива би трябвало да бъде оставена на назад във времето. Целта е сформиране на държавно управление. И мисля, че Българска социалистическа партия може да сложи ясни цели. Те се намират и във вашата амбициозна стратегия за законодателни промени, в обществената сфера, в поддръжката за възрастните хора, за младите фамилии, децата, образованието и опазването на здравето. Очаквам, че в действителност може да бъде реализиран един консенсус, към който да се обединят партии по значими цели и цели ", сподели Радев и посъветва да се прегледат предложенията на служебния кабинет за преизчисляване на пенсиите, с цел да няма нито един пенсионер под линията на беднотия след 1 септември.

" За нас е забавно да чуем и по какъв начин вие виждате механизмите и инструментите, с които да бъде реализиран един прям, градивен разговор какво чака Българска социалистическа партия от другите партии и вашата подготвеност да подкрепите едно бъдещо ръководство ", съобщи още президентът.

" Нужно е държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. Конфигурацията е такава, че от Българска социалистическа партия зависи парламентарното болшинство, освен математически, а и идейно.

 Тошко Йорданов при президента: Надявам се и останалите партии да работят като Слави Тошко Йорданов при президента: Надявам се и останалите партии да работят като Слави
Разбираме, че отговорността е наша като спечелили. Г-н Трифонов съобщи още на идващия ден, че тази отговорност я осъзнаваме и ще я по...

" България е изправена пред съществени провокации, както вследствие на Коронавирус рецесията, по този начин и на икономическите и обществени последствия от нея. Предстои ни да приемем актуализация на бюджета. Вие знаете нашата позиция - че България се нуждае от актуализация на бюджета и е добре, че служебният кабинет е приготвил вид, който ние ще разгледаме ", сподели от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

" Не по-малко значимо е да се разиска и внесе проектът за възобновяване. Но за нас е извънредно обезпокоително социално-икономическото положение, поради и на възходящите цени на хранителни артикули, ток, вода и парно, както и растящата беднотия и увеличаващите се неравенства, и положението на стопанската система, която, поради Коронавирус рецесията обеляза спад от 4,2% и има потребност от държавна политика с цел да стартира напредък. Разбира се, имаме и други цели, само че тези са задоволително значими, с цел да мислим държавнически и да се опитаме този път да създадем постоянен кабинет, с ясни цели и отговорности за дилемите, които би трябвало да свърши ", съобщи Нинова.

" Различното този път е, че първата политическа мощ, " ИТН ", прояви предпочитание за диалог. Вие знаете, че по-рано те ни определяха като статукво. Твърдение, с което ние не се съгласявахме през последните месеци и сме го потвърдили през годините с работата си против модела ГЕРБ. Различното в този момент е, че те премислят позицията си, желаят разговор и ни канят. За нас този фрагментиран парламент е извънредно значим разговорът, без значение до какъв резултат ще докара, само че да стартираме да приказваме ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия и удостовери, че в събота партията ще участва на диалози с " ИТН ". Нинова изрази и вяра, че това няма да са първите и последните диалози, които партиите ще проведат, а " началните ".

" Българските жители могат да разчитат на Българска социалистическа партия за разсъдък, за надпартийно мислене, за грижа за тях за сформиране на постоянен кабинет. Ако не се стигне до реализация на първия и втория мандат, ние имаме политическо решение, в случай че вие решите да връчите третия мандат на Българска социалистическа партия, да се опитаме да съставим кабинет. На предишните избори не го направихме, само че в този момент считаме, че не можем да не опитаме да дадем решение на въпроса. Нямаме историческо време за губене ", безапелационна бе Корнелия Нинова.

Радев удостовери, че няма да бърза с даването на първия мандат, до момента в който не приключат договарянията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР