Предизвикателствата пред сигурността. Това са обсъдили основно в телефонен разговор

...
Предизвикателствата пред сигурността. Това са обсъдили основно в телефонен разговор
Коментари Харесай

Командващите армиите на САЩ и Русия обсъдиха сигурността

Предизвикателствата пред сигурността.

Това са разискали главно в телефонен диалог през днешния ден военачалник Марк Мили, ръководител на Съвместния щаб на началниците щабове на Съединени американски щати, и ръководителя на съветския Генерален щаб военачалник Валери Герасимов, заяви ТАСС.

" Военните ръководители разискаха няколко казуса, свързани със сигурността. Телефонният диалог беше продължение на връзката сред двамата водачи, с цел да се подсигурява понижаване на риска и оперативно попречване на спорове ". Това се се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата на СНБ след края на срещата. диалог.

Припомняме, че по-рано през днешния ден, съветският боен министър Сергей Шойгу съобщи, че съветските военни регистрират доста нарастване на интензивността на стратегическата бомбардировъчна авиация на военновъздушните сили на Съединени американски щати в непосредствена непосредственост до държавните граници на Руската федерация. 

" През последния месец бяха осъществени към 30 полета към границите на Руската федерация, което е 2,5 пъти повече по отношение на съответния интервал на предходната година ", показал Шойгу по време на диалози с министъра на защитата на Китай Вей Фънхе.

Той категорично означи, че интензивността на американските военни самолети доста се е нараснала покрай източните граници на страната. През 2020 година са били осъществени 22 полета над Охотско море, до момента в който година по-рано са били единствено три.

Руският боен министър подчертал, че " този месец, по време на ученията на стратегическите сили на Съединени американски щати Global Thunder, 10 стратегически бомбардировача отработваха вид за потребление на нуклеарни оръжия против Русия на практика по едно и също време от Западно и Източно направление ".

" Минималното разстояние от нашата държавна граница беше 20 километра ", прецизирал Шойгу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР