Предизвикателствата, които стоят пред нас и в национален, и в

...
Предизвикателствата, които стоят пред нас и в национален, и в
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Успешната борба с тероризма не може да се води от само една държава

Предизвикателствата, които стоят пред нас и в народен, и в интернационален проект, демонстрират, че сполучливата битка с тероризма не може да се води единствено от една обособена страна. Това разяснява през днешния ден във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в интернационален семинар по контратероризъм, който се организира в крайморския град.

Според нея, точно затова концепцията за провеждането на сходен семинар е доста добра, тъй като събира доста интернационалните специалисти. Тя добави, че нито една страна не е застрахована против тероризъм. Всички в Европа приказваме, че за жалост равнищата на съгласуваност не са положителни, сподели още вицепрезидентът и добави, че единствено с съгласуваност няма по какъв начин да се получат положителни резултати.

В отговор на въпрос за готвения митинг от чиновници на Министерство на вътрешните работи Йотова сподели, че мнението й постоянно е било, че страните сега би трябвало да влагат в своите служби за сигурност и в своите сили за вътрешен ред. Живеем във време с доста тежки провокации, в никакъв случай не ни е хрумвало, че в 21 век основната тематика на нашето общество ще бъде сигурност, само че за жалост събитията и изискванията са такива и би трябвало да бъдем съответни, заключи Йотова, представена от Българска телеграфна агенция.

В отговор на въпрос за демографската рецесия в страната вицепрезидентът уточни, че има проучвания на Световната банка още преди няколко години, в които се споделя, че в случай че в България не се вземат ограничения популацията към 2050 година ще е под 5 милиона. По думите й това значи бързи темпове на изчезваща нация. Струва ми се, че съответните ограничения не могат да бъдат единствено в ръцете на един вицепремиер, на един президент или министър председател, това е належащо да стане обща държавна политика, съобщи още вицепрезидентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР