Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми,

...
Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми,
Коментари Харесай

Новите технологии разширяват възможностите за разпространение на телевизия, но са и предпоставка за пиратство


Предизвикателствата, които новите технологии слагат пред доставчиците на телевизионни стратегии, бяха акцентът в работата на Четвъртата годишна конференция на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии, която се организира в Пловдив.

Асоциацията е браншова организация, която сплотява както българските малките екрани, по този начин и съвсем всички задгранични канали, които се популяризират в България.

„ Тази година на медийния конгрес в Пловдив съществена тематика на полемиките бе провокациите, които новите технологии слагат пред нашия бизнес “. Това сподели пред БГНЕС Яна Иванова, ръководител на УС на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии.

„ От една страна новите технологии дават нови благоприятни условия за развиване на бизнеса, въпреки това обаче те слагат на доста по-високо равнище риска от пиратство. Има към този момент доста нови способи и софтуерни платформи, посредством които незаконосъобразно се употребяват нашите телевизионни стратегии, без да се заплащат права за това “, добави Иванова като акцентира, че всеки е виждал разгласи в интернет от рода на „ Купете си устройство и вечно си имате 200 стратегии без пари “. Това са неща, с които се борим извънредно мъчно, тъй като доста мъчно се доближава до тези, които продават сходни услуги, само че те вредят на всички – както на малките екрани, по този начин и на законно работещите оператори. Участниците в конференцията се обединихме в решимостта да се борим с тях. "
 Четвъртата годишна конференция на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии се организира в Пловдив. Четвъртата годишна конференция на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии се организира в Пловдив. / БГНЕС
На форума в Пловдив участваха Председателят на Комисията за контролиране на известията, членовете на Съвета за електронни медии, представители на Министерството на Културата и ГДБОП, както и над 50 кабелни и платформени оператори, които дружно разискаха по какъв начин да противодействат на сходни феномени, които разрушават бизнесмоделите и пречат за развиването на законния бизнес.

Новите технологии разрешават да гледаме телевизия с изключение на на тв приемник и на други устройства, да връщаме, да записваме една телевизионна стратегия. Тези благоприятни условия от една страна са прелестни и дават спомагателни услуги за клиентите, само че от друга те дават опция да се прескачат рекламите или не регистрират рекламите, защото още не е измислена система, която да регистрира гледането на рекламите по телефон, таблет или компютър. Това понижава приходите на обичайните медии, каквито са малките екрани, които се устоят от реклама, уточни Иванова. Според нея това също е едно предизвикателство, за което от Асоциацията се пробват дружно с операторите да търсят решения, които да не ощетяват малките екрани, а операторите и клиентите да получат достъп до най-новите технологии.
 Яна Иванова, ръководител на УС на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии. Яна Иванова, ръководител на УС на Асоциацията на доставчиците на телевизионни стратегии. / БГНЕС
"Друга забавна тематика, която и тази година дискутирахме е това, че към момента не можем да се преборим хотелите да заплащат за това, че употребяват телевизионни стратегии. Само в България като отидеш в хотел има 100 и повече стратегии и никой не заплаща за тях. Никъде по света не е по този начин – на всички места хотелът заплаща за това, че употребява телевизионната стратегия. При нас още се опитваме да възпитаме пазара и да убедим хотелите, че когато използваш един непознат артикул, с цел да правиш своя бизнес, е редно да заплащаш за него. На конференцията участваха визиите на асоциацията на хотелите - БХРА, с които се споразумяхме да стартираме да градим едно съдействие и с общи старания да възпитаме бранша, че е редно да се заплащат тези права, разяснява още Яна Иванова. Тя изрази удовлетворение, че „ нашият конгрес се утвърди като единственият огромен конгрес на медиите в България. Тази година на нея участваха над 160 индивида - представители на всички малките екрани и на множеството платформени оператори. Благодарим и на регулаторните органи като – КРС, МК, Съвет за електронни медии, които почетоха нашия конгрес и се включиха интензивно в полемиката за това по какъв начин да създадем по този начин, че бизнесът ни да се развива по едни ясни правила и в една по-благоприятна среда. “ /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР