Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп заведе снощи

...
Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп заведе снощи
Коментари Харесай

Тръмп с нова жалба за резултатите от президентските избори в Джорджия

Предизборният щаб на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп заведе нощес ново дело за анулация на резултатите от президентските избори в щата Джорджия, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Щабът на Тръмп към този момент заведе серия от правосъдни каузи, целящи да трансформират резултатите от изборите на 3 ноември, които настоящият президент загуби.
Предизборният щаб акцентира, че новото дело ще включва клетвени показания на десетки поданици на щата, които демонстрират, че при изборите са били осъществени измами. Щатските управляващи към този момент са заявявали, че не са разкрили доказателства за широкоразпространени нарушавания, напомня Ройтерс. Байдън завоюва в Джорджия с 49.51 на 100 от гласовете против 49.25 на 100 за Тръмп. Щатът Джорджия дава на спечелилия 16 гласа в Избирателната гилдия, която дефинира президента. До момента Байдън има 306 гласа, при нужни 270, против 232 за Тръмп.
Серията от заведени до момента каузи на практика не докара до триумфи, отбелязва Ройтерс.
Освен това американски федерален арбитър подреди нощес на администрацията на Тръмп да възвърне напълно програмата за отбрана на младежи, пристигнали незаконно в Съединени американски щати като деца, съобщи Франс прес. Програмата беше основана от предходния президент Барак Обама, а Тръмп се пробва да я отстрани от 2017 година насам.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР