Предизборният щаб на кандидатиралия се за втори мандат в Белия

...
Предизборният щаб на кандидатиралия се за втори мандат в Белия
Коментари Харесай

Дарители в паника от представянето на Байдън в дебата с Тръмп

Предизборният щаб на кандидатиралия се за втори мандат в Белия дом Джо Байдън е имал тежки телефонни диалози в последните два дни с значими донори на акцията му, които са сложили въпросите дали 81-годишният президент от Демократическата партия би трябвало да остане в конкуренцията за Белия дом и за какво те би трябвало да не престават да го финансират след притеснителното показване в първите телевизионни диспути предходната седмица, съобщи Ройтерс.

От Комитета по национално финансиране към щаба на Байдън са провели нощес серия от незабавни диалози със стотици от най-големите донори на Демократическата партия и с хора, които са дали средства особено за предизборната акция на сегашния президент на Съединени американски щати, с цел да разсеят суматохата им, отбелязва организацията, като се базира на " редица осведомени източници ".

Неубедителното и на моменти комплицирано показване на Байдън на дебата с съперника му от Републиканската партия Доналд Тръмп в студиото на Си Ен Ен в Атланта в четвъртък, ускори опасенията по отношение на въздействието на възрастта върху способността му да ръководи страната и породи рецензии от страна на донори, гласоподаватели и даже някои представители на партията му, показва Ройтерс.

Докато някои от финансовите донори упрекнаха сътрудниците, които са го подготвили за дебата, от други места, в това число и от публицистичния съвет на в. " Ню Йорк таймс ", пристигнаха апели Байдън да отдръпна кандидатурата си като кандидат на Демократическата партия против Тръмп за изборите на 5 ноември.

Президентът, наред с високопоставени представители на Демократическата партия, съобщи, че няма такова желание. Ръководителката на предизборния му щаб Джен О‘Майли Дилън и заместникът ѝ Куентин Фълкс са декларирали в диалог с донори, че първите изследвания не демонстрират имиджът на Байдън да е потърпевш значително след дебата, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Двамата са прецизирали, че щабът на Байдън ще учести обществените му изяви и интервютата, с цел да увери обществеността, че той е кадърен да се оправи с изтощителната предизборна акция, сподели за Ройтерс осведомен неизвестен източник.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР