Предизборният щаб на ГЕРБ във Видин подаде жалба за купуване

...
Предизборният щаб на ГЕРБ във Видин подаде жалба за купуване
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кметски наместник купува гласове във видинско село

Предизборният щаб на ГЕРБ във Видин подаде тъжба за пазаруване на гласове, оповестиха от пресцентъра на партията. По информация от поданици на село Синаговци, актуалният кметски наместник К.И. обхождала съселяните си с бележник, цялостен със описи и таблици, като агитирала против възнаграждение да се гласоподава за избран стар-нов претендент за общински кмет.

От щаба на ГЕРБ упорстват способените органи да извършат незабавна инспекция по случая като бъдат открити създателите на действието и респективно да бъде ангажирана тяхната наказателна отговорност.

В една от секционните изборни комисии във видинското село Капитановци членовете на комисията допускали хора да гласоподават, които не са в изборните описи. За това алармираха ОИК-Видин от предизборния щаб на ГЕРБ.

В жалбата се показва, че в СИК 93, членовете на комисията са позволили мъж да гласоподава с три бюлетини – за кмет на община, за общински съветници и кмет на кметство, въпреки че лицето не е било включено в изборните описи.

От ГЕРБ оповестиха случая като неприемливо нарушаване на Изборния кодекс от страна на всички членове на СИК. От предизборния щаб упорстват да се извърши незабавна инспекция по случая, за който обаче не се знае дали е индивидуален или всеобща процедура във въпросното обитаемо място.
 
Предизборният щаб на ГЕРБ във Видин подаде тъжба в ОИК за нарушаване на Изборния кодекс. По сигнал на голям брой жители, видински транспортьор, който прави публичен транспорт по контракт с общината, е облепил автогарата си с пропагандни материали на избран претендент за кмет и общински съветници.

Това е втората по ред тъжба до ОИК, откакто от предизборният щаб към този момент алармираха, че с изключение на самата гара, то пропагандни материали са сложени и в рейсовете, които правят публичен транспорт.

ГЕРБ-Сандански алармира, че в секция номер 1 в жк " Спартак " е открито жестоко нарушаване, като най-вероятно се касае за следен избор.

Избирател, маркирал в бюлетината си вота си за общински кмет в интерес на претендент повдигнат от Инициативен комитет, е направил опит да снима бюлетината си. Секционната изборна комисия е открила нарушаването.

" Изразяваме терзание, че това е опит за следен избор, като гласоподавателят е трябвало да " отчетете " пред някого за кого е подал гласа си. Това нарушава тайната на вота и най-вероятно се касае за интервенция в гражданските му права ", се споделя в жалбата до Общинската изборна комисия.

От ГЕРБ упорстват за незабавни дейности и усилване на вниманието на всички изборни комисии за сходни нерегламентирани практики и гласоподаватели, които се пробват да снимат за кого гласоподават

ГЕРБ-Сливен подаде тъжба до Общинската изборна комисия /ОИК/-Сливен за непозволена пропаганда в с. Тополчане. В щаба на Политическа партия ГЕРБ-Сливен постъпи сигнал, че лицето Георги Георгиев – гражданин на с. Тополчане демонстративно демонстрират на гласоподавателите да гласоподават за претендента на Българска социалистическа партия за кмет на селото Йордан Динков, което е в жестоко нарушаване на ИК.

От ГЕРБ – Сливен упорстват ОИК да предприеме всички нужни ограничения и нужни дейности за прекратяване на нарушаванията на Изборния кодекс, написа още в жалбата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР