Предизборният период започна с имотните скандали, а ГЕРБ претърпя имиджови

...
Предизборният период започна с имотните скандали, а ГЕРБ претърпя имиджови
Коментари Харесай

Социолог разкри каква избирателна активност се очаква

Предизборният интервал стартира с имотните кавги, а ГЕРБ претърпя имиджови вреди. Към началото на май нещата се трансформираха и има една динамична политическа среда. Имаше извънредно интензивно включване от страна на ГЕРБ и премиера Борисов. Това съобщи Боряна Димитрова от социологическат организация "Алфа Рисърч " в утринния блок на Българска национална телевизия.

"В изискване на отчаяние в тази акция ще се окаже, че последното усещане ще е най-силно ", сподели още тя.

"Няма човек, който да се двоуми дали да гласоподава за ГЕРБ или Българска социалистическа партия. Хората се двоумят дали да гласоподават за ГЕРБ или въобще да не дадат вота си ", разкри социологът Андрей Райчев.

"ГЕРБ имаше неповторимо достижение. Борисов хвърли няколко “трупа ", с цел да избави ситуацията от имотните кавги ", разяснява Райчев.

"За Движение за права и свободи е значимо дали е предходна “раната” Местан. От по-малките играчи, Джамбазки прави огромно усещане. Силно усещане прави и Марешки, който има и много скъпа предизборна акция ", добави той.



"Избирателната интензивност ще е 35% или към 2,1 милиона души. 58% считат да поддържат партията, на която симпатизират. Около 42% избират в хода на акцията. ГЕРБ води с 31,1%, Българска социалистическа партия 26,6%, Движение за права и свободи с 13,9%, а МВРО с 6,0% ", разкри Димитрова по данни на "Алфа Рисърч ".



"Омразата към ГЕРБ и Българска социалистическа партия стана несиметрична. ГЕРБ са ненавиждани повече. Борисов ще резервира своите плюсове, само че минусите са станали големи ", приключи Андрей Райчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР