Предизборният дебат в Брюксел между шестимата водещи кандидати за председател

...
Предизборният дебат в Брюксел между шестимата водещи кандидати за председател
Коментари Харесай

Какво заявиха на дебата кандидатите за председател на ЕК

Предизборният спор в Брюксел сред шестимата водещи претенденти за ръководител на Еврокомисията приключи.

Трябва да бъдем единни и пред Путин, и пред Тръмп- тази позиция отбрани претендентът на Партията на европейските социалисти Франс Тимерманс
„ Ако сме обединени ще се оправим и с Китай, и с Съединени американски щати. Къде обаче е единството, в случай че има водачи, които желаят пари от Путин, а след това отиват на аудиемнция при Тръмп, който желае да разбие Европейски Съюз “, попита Тимерманс и добави, че „ в случай че не сме единни Тръмп и Путин ще диктуват и музиката, и наличието й “.

Друга тематика, върху която претендентите дебатираха беше страните-данъчен парадайс. Кандидатът на Алианса на либералите и демократите за Европа Маргрете Вестегер съобщи, че би трябвало да се наложи облагане на цифровия бранш, защото доста сдружения там не пращат налози, както и че би трябвало да се планува долна граница за ставката за корпоративния налог. Тимерманс настоя тази ставка да бъде 18 на 100.

От своя страна претендентът на Европейска национална партия Манфред Вебер съобщи, че е бил горделив, когато Европейската комисия е решила да предприеме дейности против Ирландия в тази тенденция.

Кой ще наследи Юнкер? Гледайте НА ЖИВО дебата с претендентите за началник на Европейска комисия

В частта за климата претендентът на Европейска левица Нико Куе съобщи, че мултинационалните компании са отговорни за 70 на 100 от замърсяването и би било незаслужено да бъде облаган европейския жител поради ограничения, свързани с опазването на планетата.

По различен въпрос - рецесията с миграцията, и Тимерманс, и Вебер се оповестиха за проект Маршал за Африка като част от справяне с казуса. По тематиката за възхода на популистите Вебер съобщи, че би трябвало да се надигнем против тези, които желаят да унищожат Европа.

Заради Брекзит сега Обединеното кралство наподобява на Игра на тронове на стероиди - би трябвало да върнем хората към европейския план и да чуем тези, които имат градивни решения, сподели още Тимерманс.

Източник: БНР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР