Предизборни митинги ще залеят днес Испания. До предсрочния парламентарен вот

...
Предизборни митинги ще залеят днес Испания. До предсрочния парламентарен вот
Коментари Харесай

Крайнодясна партия в Испания с шанс да влезе в управлението за първи път след режима на Франко

Предизборни манифестации ще залеят през днешния ден Испания. До предварителния парламентарен избор остава една седмица. Социолозите предвиждат минимална преднина на опозиционната Народна партия пред ръководещата Социалистическа партия. Големият победител на изборите, обаче, може да се окаже и крайната десница.

Ако желаете да надникнете в бъдещето на Европа, просто проследете изборите в Испания, прикани някогашният английски министър председател Гордън Браун. Управляващите социалисти са на път да изгубят предварителните избори. Народната партия няма да успее да завоюва цялостно болшинство и най-вероятно ще се коалира с крайнодясната Вокс. Което значи, че за първи път от рухването на режима на Франко крайнодесни ще са в ръководството на Испания.

" Електоралната поддръжка на Вокс се движи сред 13-15 %. Въпреки че не са доста, това са доста лоялни почитатели. Използват тактиките на Тръмп. Постоянно повтарят възмутителни изказвания. И с времето те стартират да стават все по-приемвливи. Все повече хора стартират да са съгласяват с изказванията им ", счита Найджъл Таунсън, учител в Университета в Мадрид.

От билбордове, плакати, манифестации крайнодясната партия Вокс се афишира срещу Исляма, срещу феминизма, срещу ЛГБТ общността. Казва, че го прави, с цел да запази полезностите.

До предварителните избори се стигна откакто социалистите изгубиха локалните избори през май. Много от районите бяха извоювани от дясната Народна партия. А дали те ще ръководят страната дружно с крайнодесните, би трябвало да стане ясно доникъде на август. Дотогава би трябвало да бъде формирано новото държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР