Предизборната надпревара за кмет на Неделино загрубя. Двама от кандидатите

...
Предизборната надпревара за кмет на Неделино загрубя. Двама от кандидатите
Коментари Харесай

Кандидат-кметове се цакат със сигнали до главния прокурор

Предизборната конкуренция за кмет на Неделино загрубя. Двама от претендентите започнаха да си разменят удари под кръста, като се топят един различен със сигнали до Сотир Цацаров.

С замяна на сигнали до прокуратурата започнаха предизборната борба в община Неделино. Първи сигнал подаде досегашният кмет Боян Кехайов, който е самостоятелен претендент, подсилен за втори мандат от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Той е изискал прокуратурата да предизвести издигнатия от АБВ за кмет на общината Севдалин Чандъров да не употребява обиди и квалификации, разделящи хората на верска и етническа основа. Поводът за това са постове на Чандъров във Facebook.

" Той ме квалифицира като уредник на мафия, употребява моя фотография в униформа, определяйки ме като хитлерист и нацист. Това са обидни квалификации, които накърняват моето достолепие. И ми пришива политически партии, на които аз не числя се. Подал съм сигнала в прокуратурата за да не ескалира напрежението по време на предизборната акция. По цивилен ред ще заведа дело за засегнатост и клюка против Чандъров. Не може да споделя на част от хората турци, нацисти или че сме откраднали от общината. Да потвърди какво сме откраднали ", съобщи Кехайов.

В отговор Севдалин Чандъров изпрати собствен сигнал до основния прокурор против Кехайов. Чандъров декларира в жалбата си до Цацаров, че назовава в постовете си Кехайов " ченгето ", защото настоящия кмет е бил в системата на Министерство на вътрешните работи и че не счита това за засегнатост. Той твърди в сигнала си, че Кехайов е " цялостен с закононарушения по публични поръчки и корист с държавни средства. В общинска администрация работят лица, които са в спор на ползи ". В сигнала си Чандъров декларира, че в никакъв случай не би насадил ненавист, до момента в който Кехайов пращал свои близки да го заплашват с ликвидиране.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР