Предизборната консолидация в ГЕРБ е привидна – разграничаването на двата

...
Предизборната консолидация в ГЕРБ е привидна – разграничаването на двата
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Консолидацията в ГЕРБ е привидна - иде битка между кръговете по оста Цветанов-Борисов

Предизборната консолидация в ГЕРБ е привидна – разграничаването на двата кръга по оста Цветанов-Борисов ще прерасне и в борба за лидерското място, предвижда пред радио „ Фокус “ политологът проф. Александър Маринов.
Той посочи, че сагата с жилищата, почнала с инспекцията на този, в който живее финансовият министър Владислав Горанов, е последната сериозна проекция на размяната на удари сред заместник-председателя и водача на ръководещата партия.
Вътрешното разделяне в ГЕРБ, което виждаме в разминаването сред позициите на Цветан Цветанов и Бойко Борисов по основни тематики като НАТО, работата на настоящето държавно управление и вероятностите на ръководство, е причина за редица от грешките на партията, изясни политологът.
„ Нужни са две неща: първо – да се направи една добросъвестна фактическа инспекция, и второ – пристигнало е време да назовем черното – черно и бялото – бяло. Да вземем случая с финансовия министър Владислав Горанов. Неговите изказвания са скандални – той заявил това събитие, тъй като бил сигурен, че няма нищо нередно; в случай че било неправилно – нямало да го заявява. Такава имитация е задоволителна за оставка в една естествена страна. Няма по какъв начин да се схване за обикновено това някой на висока обществена позиция употребява нещо гратис, освен това без да е нуждаещ се. Самите политици би трябвало да са наясно не на думи, а на каузи. Нещата са доста ясни, законът го е споделил, какво има да се обяснява? Това не е редно, това е укоримо, това е политически и морално неприемливо за един човек на висока обществена позиция “, разяснява проф. Александър Маринов.
Големият въпрос – дали Българска социалистическа партия има подготвеност да предложи нещо по-различно и да бъде работеща опция на сегашните ръководещи – скоро ще получи своя отговор, предвижда политологът. Според него настоящето състояние не е непреодолимо, само че в случай че желаеме да вървим към излекуване на българската политика и държавност, е нужно в закона да бъдат планувани доста по-сериозни ограничения, а в следствие – и използването им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР