Предизборната кампания за парламентарните избори започва на 5 март. Това

Предизборната кампания за парламентарните избори започва на 5 март. Това ...

Парламентарни избори 2021: Кампанията започва на 5 март

Предизборната кампания за парламентарните избори започва на 5 март. Това става ясно от хронограмата за предстоящите избори, която ЦИК прие. Всички дати и срокове вече са публикувани на сайта на комисията.
Най-късно до 5 февруари областните управители трябва да насрочат консултации за сформиране на районните избирателни комисии. В същия срок ЦИК трябва да определи реда и условията за образуване на секции извън страната, както и размерът на възнагражденията на членове на секционните избирателни комисии.

Здравният министър не каза, че заради британския коронавирус ще спрем изборите Здравният министър не каза, че заради британския коронавирус ще спрем изборите
Дали може да има отлагане заради британския вариант на коронавируса? На този въпрос здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, ч...
Министерският съвет трябва да приеме план-сметката за организацията на парламентарните избори до 7 февруари. До същата дата ЦИК трябва да определи броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район. ЦИК трябва да назначи всички РИК до 12 февруари, а до 17 февруари трябва да са ясни реда и условията за ползване на медийни пакети.
Срокът за подаване на документи от партиите и коалициите, които ще участват в парламентарния вот,  е 17 февруари.
До 9 март българите в чужбина подават електронно заявление на сайта на ЦИК.

Източник: actualno.com