Предизборната кампания в две общини и десет кметства започва след

...
Предизборната кампания в две общини и десет кметства започва след
Коментари Харесай

Още няма протокол за частичните избори в две общини и 10 кметства

Предизборната акция в две общини и 10 кметства стартира след седмица, а към момента няма инструкции и медицински протокол за провеждането им. Вотът за тях с декрет на президента Румен Радев е плануван за 28-ми февруари.
Избори за кмет на община Баните ще се организират, откакто на 30-ти ноември от ковид умря определеният през 2019-та година за втори мандат Милен Белчев. Братът му близнак Невен бе покосен месец по-рано от него.
На 3-ти септември ненадейно умря и кметът на община Мъглиж Господин Господинов.
Частични избори ще се проведат също за кметове на селата Стежерово (община Левски), Мъглен (община Айтос), Калейца (община Троян), Трояново (община Камено), Николаево (община Плевен), Поточарка (община Крумовград), Славовица (община Долна Митрополия), Пудрия (община Криводол), Слънчево (община Аксаково) и с. Боян (община Венец).
„ Към момента нямаме медицински протокол и инструкции. Съгласно решенията на ЦИК се върви към процедура за регистрация на партиите и претендентите, набиране на членове за секционни изборни комисии, за които съм осведомен, че краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на община Баните е свикал политическите партии в понеделник за съвещания за установяване състава на СИК. На по-късен стадий ще имаме информация за отлив от присъединяване в секционните изборни комисии  и някакви медицински инструкции, свързани с провеждането на изборите “, съобщи в отговор на журналистически въпрос регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
По думите му ще се изчака стартът на предизборната акция и в случай че няма инструкции от националния избирателен щаб и ЦИК, евентуално регионалният щаб ще разиска казуса и ще даде инструкции какви ще бъдат рестриктивните мерки при провеждането на предизборната акция.
„ Предполагам обаче че обединен протокол ще бъде одобрен от националния действен щаб, защото избори на 28-ми февруари се организират в още общо 12 обитаеми места и общини “, добави Славов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР