Предизборната кампания в Австралия взе бурен обрат - демонстрантка се

...
Предизборната кампания в Австралия взе бурен обрат - демонстрантка се
Коментари Харесай

Замериха премиера на Австралия с яйце

Предизборната акция в Австралия взе плевел поврат - демонстрантка се опита да счупи яйце в главата на премиера реакционер Скот Морисън, чийто кабинет завършва мандата си, съобщи Франс прес.

Австралийските малките екрани непрестанно въртят фрагменти, показващи по какъв начин дамата хвърля много от близко яйцето по Морисън и то като че ли отскача от главата на министър-председателя, участвал на демонстрация, проведена от женско съдружие в щата Нов Южен Уелс. Нападателката бе отведена от телохранители на премиера. 

Срещу 24-годишната жена е повдигнато обвиняване з а нападението против премиера и за владение на опиати, защото след задържането й у нея е открит канабис, съобщи Ройтерс. 

Полицията, която в началото заяви, че дамата е на 25 години, съобщи, че тя е задържана, само че не разкри самоличността й и елементи за претекстовете на офанзивата. „

Непосредствено след случая нападателката съобщи пред публицисти, че дейностите й " приказват сами за себе си " и, съгласно кореспондент, е загатнала остров Манус в Папуа Нова Гвинея, където Австралия задържа бежанци. Впоследствие дамата бе пусната под гаранция и й бе подредено да се яви в съда на 27 май.-->

Австралийският министър председател в това време употребява случая, с цел да разкритикува своите съперници, съобщи Франс прес.

" Ще се опълчим против хулиганите - и против тези подли деятели, които не зачитат никого, и против профсъюзните деятели, които газят дребните предприятия и трудещите се в тях по работните им места ", написа той в Туитър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР