Предизборната кампания ще се плаща не само от участниците във

...
Предизборната кампания ще се плаща не само от участниците във
Коментари Харесай

От Луна през Йоло Денев та до Румен Радев - всички вземат държавни пари за медии

Предизборната акция ще се заплаща освен от участниците във вота " 2 в 1 ", само че и от данъкоплатците. Това е по този начин, защото партиите, обединенията и инициативните комитети, които се включват в конкуренцията, имат по закон право на избрана сума пари от страната т.е. данъкоплатците, в случай че не са получавали дотация - за политическа реклама, заяви в..  

Става въпрос за така наречен медийни пакети, които са дължими на тези участници, които не получават държавна дотация. Групата е много многочислена за тези избори, защото в изборите влизат доста инициативни комитети, както и политически обединения, които не взимат дотация. Всички дружно ще вземат 1.65 млн. лева.  
 Красимир Вълчев: Отговорността за всички рецесии е на Румен Радев Красимир Вълчев: Отговорността за всички рецесии е на Румен Радев
„ Намираме се в каскада от рецесии вследствие на невъзможността на така наречен „ партии на смяната “ да основат държавно управление...

На 15 октомври Централната изборна комисия (ЦИК) сформира описите с участници, които имат право на медийни пакети. За президентските избори това са 11 партии, 2 обединения и 9 инициативни комитета. Те ще вземат пакети в цялостен размер – по 40 000 лева В това число са комитетите на попфолк певицата Луна Йорданова, на съперника на всяка власт Йоло Денев, на сегашния президент Румен Радев и най-сериозните му съперници – Анастас Герджиков и Лозан Панов. А също и партии, издигнали претенденти за държавен глава, като Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и " Атака ", които допреди половин година получаваха държавни дотации, само че този източник пресъхна, откакто изпаднаха от Народното събрание.  

За парламентарните избори

За парламентарните избори медийни пакети се поставят на 16 партии, 3 обединения и 2 инициативни комитета. За партиите и обединенията изискването е освен да не получават дотации, само че и да са издигнали претенденти за депутати във всички изборни региони на страната. 

Над половината обединения, които участват в предния лист, са налице и тук, което значи, че ще вземат по 80 000 лева Тук е и най-новата групировка – " Продължаваме промяната " на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.  
 Радев: Ваксините са единствената отбрана против COVID-19 Радев: Ваксините са единствената отбрана против COVID-19
Всеки е свободен самичък да взема решение за своето здраве, само че имунизациите са единствената отбрана, с която разполагаме сега, и това се п...

При инициативните комитети ситуацията е друго – на самостоятелните претенденти за депутати законът отпуска по 5000 лева По толкоз ще получат единствено комитетите на Давид Леон Леви и на Петър Низамов-Перата, които единствени минаха през ситото на регистрацията.  

Така излиза, че за президентските избори ЦИК ще отпусне за всички участници 880 000 лева, а за парламентарните – 770 000 лева, или общо 1.65 млн. лева Парите не се раздават – изборните комисари преглеждат поотделно поръчките за реклама в медиите, с цел да одобрят заплащане.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР