Предизборната кампания и специалните студиа в изборния ден са основен

...
Предизборната кампания и специалните студиа в изборния ден са основен
Коментари Харесай

Избери важното“ – всичко за предизборната кампания в ефира на БНТ и онлайн на BNTNEWS.BG

Предизборната акция и специфичните студиа в изборния ден са главен приоритет в програмата на Българската национална телевизия през идващия един месец.

Обществената телевизия ще обезпечи на феновете пълномащабна картина на предизборната акция в интервала от 2 септември до 30 септември , гарантирайки обективно и заслужено отразяване с равно гратис време на всички политически субекти, регистрирани в Централната изборна комисия за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 октомври.

Съгласно подписаното съглашение сред политическите субекти, Българската национална телевизия и Централната изборна комисия, Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 2 дават в интервала от 2 септември до 30 септември над 1900 безвъзмездни минути на всички партии , обединения и инициативни комитети , които ще вземат участие безусловно равнопоставено в излъчвания на публичната телевизия.

Наред с лъчение на встъпителните и заключителните предизборни клипове, Българската национална телевизия дава опция за безвъзмездна форма на изява в телевизионни дебати – всяка седмица от акцията в понеделник, сряда и четвъртък от 16.00 часа по Българска национална телевизия 1 . Изключение ще бъде единствено Денят на независимостта на България – 22 септември, когато ще мерят сили претенденти за народни представители от всички регистрирани от ЦИК партии, обединения и инициативни комитети. Водещи на диспутите по Българска национална телевизия 1 ще са Аделина Радева , Мая Костадинова , Илина Бисерова , Даниел Михайлов и Симеон Иванов .

Безплатни дебати сред претендентите за народни представители в районите ще се осъществят в районните телевизионни центрове на Българска национална телевизия в страната, като ще се излъчват в ефира на Българска национална телевизия 2 .

Българската национална телевизия дава опция за безвъзмездни участия на представители от всички политически партии, обединения и инициативни комитети в общо 18 броя на предаването „ Още от деня “ , в 3 броя на предаването „ Референдум “ и в 4 броя на предаването „ Панорама “ .

Организацията на предизборния развой, пропагандните събития в границите на предизборната акция, посланията на политическите субекти, видео визитки на кандидат-депутати ще бъдат представяни в специфичното ежедневно предаване „ Гласовете на България “ след централната емисия вести „ По света и у нас “ от 20.00 ч. по Българска национална телевизия 1. Водещи на „ Гласовете на България “ ще са Филипа Огнянова , Нора Арсова , Боряна Черганова и Костадин Филипов .

Платени форми на присъединяване Българската национална телевизия дава и под формата на изявленията в предаванията „ Денят стартира “ , „ Денят стартира с Георги Любенов “ и „ Говори в този момент “ .

Българската национална телевизия ще отразява обективно и заслужено деянията на претендентите, регистрирани от партиите, обединенията и инициативните комитети, при ценене на тяхната равнопоставеност и значителност въз основа на разпоредбите, признати от Централната изборна комисия. Партиите и обединенията, които са записали претенденти във всички изборни региони при избори за народни представители, имат право на равно присъединяване. Българската национална телевизия ще отразява деянията на претенденти за народни представители, като ползва публицистична самостоятелност и отговорност при съблюдаване на правилата и разпоредбите, избрани в решенията на Централната изборна комисия, съблюдаване на настоящото законодателство и положителната журналистическа процедура.

Наред с палитрата от разнородни форми на присъединяване, изцяло равнопоставено за всички политически партии, обединения и инициативни комитети, предизборната акция в интервала от 2 септември до 30 септември ще бъде на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия . Обществената телевизия продължава сполучливата реализация на своята тактика за развиване, в която дигитализацията е измежду главните цели .

В новинарския уебсайт и в мобилното приложение BNT NEWS ще бъде предоставена богата информация за предизборната акция с акцент върху видео наличието и спомагателна база данни , които потребителите ще могат да филтрират по изборни региони, политически партии, обединения и инициативни комитети .

Потребителите ще могат да се възползват и от неповторимата за българското онлайн пространство технология „ Чуй новините “ . Иновативната функционалност, развита на база изкуствен интелект, е интегрирана в новинарския уебсайт BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, като разрешава на потребителите да слушат новините, до момента в който употребяват своите мобилни устройства или са в придвижване.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР