Предизборната кампания и диалогът с хората не бих казал, че

...
Предизборната кампания и диалогът с хората не бих казал, че
Коментари Харесай

Александър Николов, Български възход: Хората искат реално решаване на проблеми, които засягат ежедневието и доходите им!

Предизборната акция и разговорът с хората не бих споделил, че е елементарен и това се дължи на обстановката, в която се намираме, изключително като се вземе поради, че това са следващите парламентарни избори за последните две години. Доверието в политиците е напълно изчерпано и хората търсят разговор за решение на действителните проблеми, които засягат фамилния бюджет и всекидневието им.

Това разяснява за Varna24.bg Александър Николов, лидер на листата на КП " Български напредък “ в 3 МИР – Варна.

Той уточни, че главните тематики, които жителите на региона слагат пред претендентите за народни представители са свързани с терзанията им по отношение на увеличаващата се инфлация, посрещането на зимния сезон и несъмнено отбраната на приходите им.

" Това са значимите тематики за хората и ние би трябвало да се фокусираме върху тях. Точно те би трябвало да бъдат обсъждани и дискутирани сред представителите на политическите партии “, разяснява Николов.

Той добави, че след 32 години на преход актуалната обстановка е неповторима с това, че проблемите на хората са проблеми и на дребния и междинен бизнес, а в огромна степен и на едрия бизнес.

" Ситуацията, в която се намираме, проблемите със сигурността на доставките и цената на енергоносителите, проблемите с възходящата инфлация, проблемите при битката със спекулата, проблемите с работните места и с приходите – те касаят безусловно всеки един от субектите, участващи в икономическия и обществения живот на страната. И незабавно изяснявам за какво. Енергоносителите и тяхната цена са определящи, както за структурата на нашата стопанска система, само че по този начин също и за опцията на нашата промишленост да работи и генерира облаги, да покрива разноските си, да обезпечава работна работни места и най-важното – да дава краен артикул, който може да доближи до потребителите на цени съответни на техния приход.

Настоящата обстановка слага пред нас проблеми с национално значение. Именно това прави тези избори малко по-специални. Затова и нашият фокус в тази акция е какви следва да бъдат ограниченията на районно и национално равнище, както и на равнище Европейски съюз и какви промени би трябвало да бъдат подхванати, с цел да можем да посрещнем настоящите провокации, пред които сме изправени.

Нужно е да се намерят решения на районно и национално равнище, в кратковременен период, които освен да ни прекарат през рецесията, само че които решения да ни изведат от нея по-силни. Трябва да заемем мястото си в света, който не стопира да се развива във всяка една сфера и което място ще ни обезпечи стопански напредък в дълготраен проект. Ако успеем да го създадем ще пристигна решението и на един от най-сериозните проблеми, с който ние се сблъскахме по време на прехода – демографската рецесия “, безапелационен бе Николов.

По отношение на приходите във Варна и района, Александър Николов разяснява, че това е доста значим акцент в програмата на " Български напредък “.

" Това е един от нашите съществени цели. Трудно може да се приказва за равнене на приходите сред София град и провинцията. Но сега следим една отрицателна наклонност – повишаване на заплатите и заетостта в София, а от другата страна една провинция, която освен изостава в приходите, само че и се обезлюдява. Затова нашата упоритост е в идващия 4-годишен мандат да разчупим този тренд с национална политика, която ще докара до там, че в един средносрочен интервал ще забележим противоположна наклонност. Заплатите във Варненския район и в провинцията ще стартират да редуцират разликата в приходите и ще стартират да догонват тези в столицата. По този метод младежите ще изберат да останат да живеят в страната си и отвън столицата ", сподели още Александър Николов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР