Предизборната кампания е в ход и с нея започват и

...
Предизборната кампания е в ход и с нея започват и
Коментари Харесай

Екатерина Захариева, Венеция Ангова и Ирена Анастасова в спор за доходи,газ и как да се реши кризата

 Open photo

Предизборната акция е в ход и с нея стартират и най-зрелищните политически конфликти в студиото на bTV. В идващите четири седмици в ефира ни ще се организират обичайните диспути по значимите въпроси, които вълнуват всички българи.

 

В студиото на „ Тази неделя “ една против друга се изправиха Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС, Венеция Ангова от „ Продължаваме промяната “ и Ирена Анастасова от " Българска социалистическа партия за България ".

 

Екатерина Захариева е магистър по право в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " и министър на външните работи и вицепремиер в последното държавно управление на ГЕРБ. Тя води листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик.

 

Венеция Ангова е бакалавър по Международни стопански връзки в Университета по национално и международно стопанство, народен представител в 47-ото Народно заседание. Тя е претендент от „ Продължаваме промяната “ в 25 МИР-София.

 

Ирена Анастасова завършва философия в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Тя е зам.-председател на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната комисия по обучение в 47-ото Народно заседание. Води листата на Българска социалистическа партия в 12 МИР-Монтана.

 

Геополитическа ориентировка и газ

„ ГЕРБ е партията, която доста пъти, а и в този момент преди изборната акция очертахме 7 целта. Призовахме партиите с европейска ориентировка да ги поддържат. За страдание тези 7-8 месеца сътрудниците от Политическа партия не научиха един значим урок – няма неприятно да нямаш опит, неприятното е, когато не се учиш от грешките си. Само с ненавист и лозунги и опорки не се ръководи страна. ГЕРБ гледа към Европа и НАТО. Надявам се в идващия парламент тези партии да са повече “, посочи Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

 

„ Въпросът, който ни вълнува, е какъв е националният интерес. Националният интерес е какво ще определим за нас като бъдеще – дали ще гледаме обратно, или напред. За Политическа партия най-важното е защитим националния интерес, да имаме работеща стопанска система. Продължаваме напред с глава на раменете си и с решения, които взимаме не по отношение на замръзнала във времето идеология, а по отношение на най-хубавия интерес на страната. Най-добрият интерес за България е да има диверсификация на доставките на газ “, изясни от своя страна Венеция Ангова от „ Продължаваме промяната “.

 

„ Да гледаш към Русия или Европа не е нито обратно, нито напред. Което и да е ръководство, защитаващо българския народен интерес, ще гледа на всички места. Ние бяхме тези, които настоявахме, да се възобновят неотложно диалозите с „ Газпром “. Ние казахме, че не може България да допусне такова утежняване на връзките с Русия след изгонването на 70 съветски дипломати. Ние сме за това да се беседва с всички сътрудници без да се изключва „ Газпром “, подчерта Ирена Анастасова от „ Българска социалистическа партия за България “.

 

Кръстосан огън

В последните минути на дебата участниците в него имат право да си задават директни въпроси след чоп.

Екатерина Захариева пита Венеция Ангова по какъв начин ще успее „ Продължаваме промяната “ да усили обществените разноски без промени в данъчната система.
 
„ Ще влагаме в самата стопанска система. На първо място са хората и уменията, а на второ място – финансовите вложения и нововъведения. Парите ще дойдат от основаните предпоставки бизнесът да работи и от прекъсването на течовете. Оставихме страната на 1,5 милиарда остатък “, разгласи Ангова.

 

Въпросът на Ангова към Ирена Атанасова е дали Българска социалистическа партия ще поддържа обвързването на минималната заплата със междинната, както и стартовата минимална заплата да стане 860 лв..

 

„ Това е сферата, в която Българска социалистическа партия най-сериозно отстоява своята позиция. Ние ще подкрепим това. Вие казвате минимална заплата от 860 лв. – в нашата предизборна платформа е 850 лв. – в това отношение мислим еднообразно. Това би трябвало да се случи, тъй като приходите на хората се приоритет на Българска социалистическа партия. От най-спешните ограничения е да се наложи мораториум върху цените на тока, водата и газа, както и да се продължат обществените стратегии и ограничения “, уточни Анастасова.

 

Анастасова попита Екатерина Захариева какво мисли ГЕРБ-СДС да промени в модела си на ръководство.

„ Българските жители могат да благодарят на служебните кабинети на Радев, че стопираха строителството, а на „ продължаваме смяната и четворната коалиция, че продължи да не влага безусловно нищо в инфраструктура. Северозападът може да им благодари за спряната Автомагистрала „ Хемус “. Ако считате, че инхаус процедурите се противозаконни, можехте да ги отмените. През последните 4 години в образованието се е направило повече, в сравнение с през всички останали. Най-важната инвестицията в образованието е в учителите и ние направихме тази стъпка “, разгласи Захариева.

 

Заключителни послания

„ Аз поисквам след изборите на всички български жители политиците да спрем да гледаме тясно партийно, да изработим стратегия, която да преодолее рецесиите, като първата е политическата. Българските жители чакат решения, които да взимаме в този парламент и най-малкото да излъчим държавно управление. На първо място политическата. ГЕРБ има стратегия и подготвена да работи в полза на страната “, съобщи Захариева.

 

„ Сигурно знаете какво е да стоите пред операционната и да не можете нищо да извършите за вашите близки. Моята баба се разболя от рак. Последва интервенция и химиотерапия. Баба е жива и здрава, пребори се. Българите сме доста мощни, само че докога ще ядем пластмасови домати и кой ще ни пази, когато не можем да прочетем на нравственос какви са съставките. Това е образец за остарялата политика – по какъв начин едни вършат пари, а други страдат от рак “, показа Ангова.

 

„ В този живот всеки човек и всяка партия би трябвало да бъде оценена не по това, което приказва, а това, което прави. Смятам, че в последните 6 месеца в ръководството „ Българската социалистическа партия “ извърши голяма част от своите задължения в обществената сфера. Нашата грижа постоянно са били хората. Ние със самочувствие за добре свършена работа в обществената сфера отиваме към тези избори “, акцентира Ирена Анастасова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР