Предизборна кампания на практика няма. Дебатът в момента е между

...
Предизборна кампания на практика няма. Дебатът в момента е между
Коментари Харесай

Анализатори: Ролята на кабинета излиза много извън организирането на изборите

Предизборна акция на процедура няма. Дебатът сега е сред служебния кабинет и ГЕРБ. Около това мнение се сплотиха по Нова тв политическите анализатор Михаил Кръстев и Слави Василев.

„ През последния месец следим изключване на политическите партии от дебата. Той сега се води от служебния кабинет и някогашните ръководещи от ГЕРБ. Останалите партии не търпят негативите”, разяснява Михаил Кръстев.

„ На процедура предизборна акция не съществува, тъй като никой не се пробва да завоюва гласоподаватели с стратегия. Всеки се е фокусирал в борбата „ длъжностен кабинет – Борисов”, разяснява и Слави Василев. Според него „ Има подобен народ”, „ Демократична България” и „ Изправи се! Мутри вън!” ще продължат да печелят.

„ Служебният кабинет се оправя извънредно добре като главен конкурент на някогашните ръководещи от ГЕРБ. Справя се извънредно добре в тази роля, само че не и в ролята на длъжностен кабинет”, счита Михаил Кръстев. Той даде и образец – ЦИК. „ Остава чувството, че новият състав на ЦИК е оставен самичък в разногласия с една компания за обезпечаване на машините за гласуване”, разяснява Кръстев. Според него действителна проверка и действителна смяна в ръководството на страната няма.

„ Ролята на кабинета излиза доста отвън организирането на изборите. Служебният кабинет се намеси отговорно по отношение на изборния развой. Спорът със „ Сиела” е затворен”, разяснява Слави Василев. „ Служебният кабинет сподели по какъв начин ББР е раздавала заеми, по какъв начин „ Автомагистрали” и други сдружения преразпределят обществен държавен ресурс”, разяснява още Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР