Предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. За това

...
Предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. За това
Коментари Харесай

Областният управител на Смолян: Натискът, произволът и заплахите над гражданите за изборите са ежедневие

Предизборен напън върху жители за кого да гласоподават. За това заприказва през вчерашния ден вътрешният министър Бойко Рашков. Схемите бяха изнесени след среща на Министерския съвет с регионалните шефове на Бургас и Смолян. На нея регионалният шеф Стефан Сабрутев е удостоверил, че точно в Родопите е имало сериозен напън за кого да се гласоподава. От кого или кои партии обаче не стана ясно, тъй като тече инспекция на полицията.

Днес Сабрутев съобщи: „ Ежедневно при нас постъпват сигнали от разнообразни краища на региона за напън и за потребление на служебно състояние на разнообразни държавни чиновници ”, сподели той по Нова телевизия.

Сабрутев даде и съответен образец. „ Държавен чиновник притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че в случай че дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга ”, уточни регионалният шеф.

„ Знаете, че в Смолят дървата са значим фактор за отопление за зимата, изключително в дребните обитаеми места. Хората обаче получават информация, че в случай че дадена политическа мощ не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този метод ”, добави той.

„ Това не е пазаруване на гласове, само че живеещите в едно малко обитаемо място се тормозят и ги е боязън. Това не се случва за първи път от тези избори. То се случва по принцип през последните години на всички избори ”, безапелационен бе Сабрутев.
 Рашков: В Смолян се оказва невиждан напън върху жители преди вота Рашков: В Смолян се оказва невиждан напън върху жители преди вота
Областният шеф на Смолян заяви, че в неговата област, в някои от обитаемоте места се оказва невиждан напън върху обикнове...

По думите му протичащото се потвърждава мъчно, тъй като хората не желаят да приказват и ги е боязън, само че все пак подават сигнали.

„ Извършва се инспекция по тях и когато пристигна време се уведомяват и органите на реда ”, уточни регионалният шеф на Смолян

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР