Предишното правителство трябва да отговаря защо чрез приятелски фирми-посредници газът

...
Предишното правителство трябва да отговаря защо чрез приятелски фирми-посредници газът
Коментари Харесай

Мая Манолова: Купуваме газ през посредници по-скъпо!

Предишното държавно управление би трябвало да дава отговор за какво посредством другарски фирми-посредници газът нарастна с 30%, съобщи тя

Мая Манолова от  " Изправи се, България "  показа за първи път в ефира на  фактура от „ Газпром “ за газа, който би следвало да купим и платим през месец юли.

„ Фактурата е от 28 юни 2022 година Цената е 84 $. Договорът с „ Газпром “ е още настоящ. По него през месец август и септември миналата година се договарят количествата и се прави стратегия, по която България ще получава ежемесечно газ от „ Газпром “. За месец юли количествата по тази фактура са 1 703 000 мегаватчаса на цена 160 лева Същият този месец държавното управление на Кирил и Асен е плащало на „ Винтерсхал “, дъщерното сдружение на „ Газпром “, газ на цена 220 лева “, обясни Манолова.

„ Тези 60 лева за всеки един мегаватчас, които са разликата в интерес на медиаторите, в действителност са една от причините за голямата инфлация в България “, съобщи тя.

„ Само ние плащаме 30% по-скъп газ на медиатори, които са свързани с четворната коалиция, която ни управляваше до предишния месец “, допълни Мая Манолова.

По думите ѝ този документ значи две неща – че „ Газпром “ се готви за арбитраж и че диалозите с тях са вероятни.

Манолова бе безапелационна, че държавното управление би трябвало да покаже всички фактури, тъй като жителите заплащат газа и имат право да знаят цената на газа.

„ Предишното държавно управление би трябвало да дава отговор за какво посредством другарски фирми-посредници газът нарастна с 30% и с него полетя нагоре инфлацията “, сподели още Мая Манолова.

Според нея цена от 2,50 лева за бензина и дизела е действителната, а всичко останало е далавера, от която печели компанията, която преработва на ишлеме в рафинерията „ Лукойл Нефтохим “ евтиния съветски нефт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР