Предишното поколение съответства само на по-традиционния стандарт IP68. IP рейтингът (защита

...
Предишното поколение съответства само на по-традиционния стандарт IP68.
IP рейтингът (защита
Коментари Харесай

Защитата е подсилена“ серията Xiaomi Mi 15 е със сертификат IP69

Предишното потомство подхожда единствено на по-традиционния стандарт IP68.

IP рейтингът (защита от навлизане или Ingress Protection) е значим фактор за всяко устройство, защото демонстрира степента на неговата отбрана от непознати частици като прахуляк и влага.

Според данните от днешното приключване на информация Xiaomi Mi 15 и Xiaomi Mi 15 Pro имат най-високото равнище на резистентност на прахуляк и вода в сходство с интернационалния стандарт IEC 60529.

И по този начин, какво в действителност значи това? Ако се позовем на описанието на интернационалния стандарт IEC 60529, IP69 значи:

Ниво на прахоустойчивост 6: изцяло предотвратява проникването на непознати частици и прахуляк. Ниво на водоустойчивост 9: резистентен на дълготрайно потапяне във вода на дълбочина повече от 1 метър; водни струи при 80°C с дебит 15 л/мин на разстояние 175 мм за 30 секунди под ъгли 0°, 30°, 60° и 90°.

Единствената разлика сред IP69 и IP68 е, че смарт телефонът към този момент е предпазен от горещи водни струи. На доктрина в този момент той може да се мие с топла и даже гореща вода под смесителя за вода. В този случай нищо няма да се случи на Mi 15 и Xiaomi Mi 15 Pro. Въпреки това не ви съветваме да проверявате тази опция – шансът за гаранционен ремонт на потопеното устройство е извънредно дребен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР