Предишното Народно събрание се е намесило грубо в работата на

...
Предишното Народно събрание се е намесило грубо в работата на
Коментари Харесай

ГЕРБ след решението на КС: Някой е дал списък на Настимир Ананиев на кои фирми да плати

Предишното Народно заседание се е намесило жестоко в работата на Агенция " Пътна инфраструктура " и по този метод на едни компании са изплатени 100% от сумите, на други 50%.

За това сигнализира Петя Аврамова, народен представител от ГЕРБ и някогашен строителен министър. Тя цитира решението на Конституционния съд за пътните строители. Магистратите бяха сезирани точно от ГЕРБ.

 

То бе повода представители на ГЕРБ да дадат изключителна конференция в коридорите на Народното събрание. В брифинга взеха присъединяване някогашните районни министри Петя Аврамова и Николай Нанков, както и депутатът Александър Ненков.

" Предупреждавахме, че това решение е противоконституционно и жестоко се погазва разделянето на управляващите. Няма по какъв начин парламентарна комисия да взима такива решение ", безапелационен бе Николай Нанков. Той сподели още, че в тази комисия имало оферти да се изплащат 100% суми по контракти, които към този момент са били изплатени, или по контракти, по които не е осъществено нищо.

" Политическа партия би трябвало да се засрамят и да поемат своята морална и политическа отговорност ", отсече Нанков.

" 8 месеца са ни управлявали в смешки и закачки некомпетентни хора. Конституционен съд споделя, че имаме несъвместима с Конституцията интервенция на една институция в работата на друга ", изясни Александър Ненков във връзка решението на някогашния кабинет на Кирил Петков през комисия в 47-ото Народно заседание да се спрат заплащанията по осъществени действия от пътните строители. " Пътищата са ни безусловно неподдържани, а моралната отговорност не топли българските жители. Това, което е оставено след ръководството на Бойко Борисов - нищо не е мръднало и нищо не е направено ", съобщи той.

" Техният някогашен съдружен сътрудник в лицето на Гроздан Караджов сподели, че задачата на Кирил Петков е била да се държат в шах пътните компании. И да вървят в нечии адвокатски адвокатски фирми. Разполагам с документи, цялостен безпорядък е с заплащанията ", безапелационен е Нанков.

" Попитайте господин Ананиев кой му даде този лист с компании, на които да се заплаща или да не се заплаща ", обърна се Александър Ненков към медиите, откакто бе запитан знае ли на кои компании е плащано и на кои не.

Николай Нанков изясни, че Настимир Ананиев е предложил да се заплати наново ремонт за 1,2 млн. лева Същият към този момент е бил заплатен, само че съгласно листата на депутата от Политическа партия е трябвало да се извърши наново заплащане на 100%.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР