Предишното монолитно единство на Запада в подкрепа на Украйна започва

...
Предишното монолитно единство на Запада в подкрепа на Украйна започва
Коментари Харесай

Западът лишава Украйна от маската на невинна жертва

Предишното монолитно единение на Запада в поддръжка на Украйна стартира да се разпада. В обръщението си късно вечерта Зеленски се оплака, че Европейският съюз е удържал 8 милиарда евро, които към този момент са били обещани на Киев. А представители на украинското държавно управление се оплакват, че не са получили западни оръжия в обещаните количества, което ще би трябвало да отсрочи проектите за контранастъпление. Започна ли Западът да се уморява от взаимност с Украйна?

Европейският съюз бави изкуствено финансова помощ в размер на 8 милиарда евро, оплака се украинският президент Владимир Зеленски. „ Всеки ден и по разнообразни способи подсещам на някои водачи на Европейски Съюз, че украинските пенсионери, нашите вътрешно разселени лица, нашите учители и други хора, които зависят от бюджетните заплащания, не би трябвало да бъдат заложници на тяхната колебливост или администрация “, сподели той в телевизионно послание в петък през нощта.

„ Осем милиарда евро за Украйна към този момент са спрени. И такова изкуствено закъснение на макрофинансовата помощ за нашата страна е или закононарушение, или неточност “, допусна Зеленски, като изрази вяра, че „ това към момента е неточност – и тя ще бъде поправена “.

Както към този момент беше обявено, на 18 май Европейската комисия разгласи стратегия за кредитиране на Украйна за 9 милиарда евро под гаранции на Европейски Съюз - до края на тази година. На 12 юли Съветът на Европейски Съюз на равнище министри на стопанската система и финансите утвърди първия транш - заем от 1 милиарда евро, като Европейската комисия съумя да го преведе на Киев. В четвъртък, малко преди речта на Зеленски, „ Ройтерс “ заяви, че останалите 8 милиарда $ ще бъдат отчасти заеми, отчасти безплатни средства, само че най-важното е, че парите няма да дойдат до септември.

Зеленски не назова страната, която забавя прехвърлянето на останалите милиарди, само че по-рано заместник-началникът на кабинета му Игор Жовква непосредствено упрекна Германия в блокирането.

„ Киевските политици припомнят на момчета, които са изгубили ориентировка и към този момент се оплакват от личните си господари. В същото време самият Запад, несъмнено, се усеща изтощен от управлението на Украйна. Започва да става скучно. Западът вижда, че това държавно управление е несериозно, непоследователно и кръвожадно “, разяснява Григорий Карасин, ръководител на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията.

Най-вероятно Европейският съюз ще отговори на сходни изказвания на Киев предстоящо учтиво, допуска сенаторът. „ Западът е заинтригуван да играе с украинските управляващи допустимо най-дълго, с цел да извлече преференциален за себе си резултат. В същото време това, което Русия поддържа в обстановката с Украйна, е доста ясно. Но това, което Киев може и желае да получи, е изцяло неразбираемо за мен “, добави Карасин.

Западът стартира да трансформира отношението си към Украйна, само че това не е толкоз отмалялост, колкото промяна към по-голям натурализъм, споделя Андрей Кортунов, общоприет шеф на Руския съвет по интернационалните връзки. „ Съединени американски щати и Европейски Съюз все по-трезво правят оценка украинското държавно управление от позиция на неговия, да кажем, „ капацитет за полза “. Същото се случи и с характерностите за ВСУ - да вземем за пример напролет в Брюксел споделиха, че още малко и Украйна ще си върне всичко, ще завземе Донбас, Крим. Сега оценките са се изместили в противоположната посока “, сподели той.

Случаите с непозволеното потребление на отпуснатите пари и препродажбата на оръжие също не са в интерес на Киев „ Западът насочва вниманието на глас към всичко, което преди няколко месеца се смяташе за политически неточно да се приказва във връзка с Украйна Това не значи, че поддръжката ще падне до нула, само че отношението ще стане по-критично. Умората от Украйна е по-характерна за западната общност, която приканва управляващите на своите страни да извърнат повече внимание на вътрешните проблеми, които към този момент единствено се ускоряват. Несъответствието в целите сред обществото и държавните управления на западните страни единствено ще се ускори. Между другото, подобен раздор не е от изгода за стабилността в тези страни “, акцентира Кортунов.

Заслужава да се означи, че в четвъртък в Киев от Запада пристигнаха и други неприятни вести. Първо, специалистите на „ Амнести Интернешънъл “ заключиха, че украинските военни нарушават военните закони, като слагат оръжия в учебни заведения и лечебни заведения в градовете, като по този метод излагат на риск цивилните. Авторите на отчета акцентират, че намирането в отбранителна позиция не освобождава ВСУ от съблюдаване на разпоредбите.

Струва си да се посочи, че в обръщението си Зеленски остро разкритикува неправителствената правозащитна организация „ Амнести Интернешънъл “ за по-ранен отчет за нарушавания, осъществени от ВСУ. Президентът твърди, че отчетът, разкриващ противозаконните дейности на неговата войска, е " амнистирал " Русия. „ Това е неприемливо! “, счита той.

В същия ден „ Файненшъл Таймс “ заяви, че Киев се е отказал от проектите за контранастъпателна интервенция тази година, защото не е получил задоволително оръжия от Запада. Според него в този момент ВСУ не разполагат даже с 30 % от нужния боеприпас. " Основните ни проекти ще бъдат още през идната година, когато ще бъдат насъбрани ресурси от оръжия ", счита изданието.

Според пенсионирания американски подполковник анализатор Даниел Дейвис потокът от оръжия за Украйна може да спре до зимата, динамичността на доставките ще стартира да се трансформира, защото признаците за криза в западните стопански системи се ускорява.

Според специалисти Киев към този момент усеща " конфигурация " в връзките си със Запада, изнервя се и стартира да прекалява - вместо молби има претенции, освен това твърди и безкомпромисни.

„ Явно проектът е, че никой няма да посмее да откаже на Украйна. Оттук и подобен изострен звук в връзката с водачите на Европейски Съюз: видите ли, няма какво да развъждате администрация, дайте ни пари! В същия дух би трябвало да се одобри и възмущението, с което Зеленски се обръща към „ Амнести Интернешънъл “: „ Как смеете да ни поставяте на едно равнище с агресора? Каквото и да вършим ние е вярно, само че Русия е неприятна и неверна! “, изяснява Кортунов.

В връзките си със Запада Зеленски се подхлъзва към груба реторика, която си позволяваше единствено украинският дипломат в Германия Андрей Мелник, отбелязва политическият пълководец, някогашният министър председател на ЛНР Марат Баширов.

„ Особено противен за него се оказа отчетът на „ Амнести Интернешънъл “, организация, финансирана по-специално от американците. Киев беше сигурен, че априори ще играе на негова страна. Оказа се, че към момента има задоволително естествени хора на този свят. Все още има хора на Запад, които се управляват от правилата на правата на индивида, без значение от кое място вземат парите си. И не са подготвени да си затварят очите за „ венчелистчетата “, които ВСУ разпръскват по улиците на градовете в Донбас “, е уверен Баширов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР