Предишното искане беше правно нищо, сегашното е просто нищо. Така

...
Предишното искане беше правно нищо, сегашното е просто нищо. Така
Коментари Харесай

Обвинител №1 за исканата му оставка: Предишното искане беше правно нищо, сега е просто нищо

Предишното искане беше правно нищо, настоящето е просто нищо. Така основният прокурор Иван Гешев разяснява настояването на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително преустановяване на мандата му.

Днес пленумът на Висш съдебен съвет заседава по този мотив. Гешев уточни, че настояването за предварително преустановяване на мандата му ще има последствия, цената за които ще платят българските жители.

" Ще кажа, че това е машинален общ брой от манипулативни и погрешни политически изказвания и субективни също манипулативни оценки. В дейностите на някои държавни органи виждам първи проблясъци, което не съм виждал от детството си преди 89 година в дейностите на държавни органи ", разяснява основният прокурор.

" Виждате какво се случва в Украйна. Не мисля че този въпрос съставлява интерес за българските жители. Не знам по какъв начин да разясня настояването за премахване на основен прокурор на страна членка на Европейски Съюз, по тази причина че е изпратил книги на класици като Вазов и Йовков ", добави още Гешев.

И беше безапелационен, че прокуратурата не води персонални борби с други институции, а Министерство на вътрешните работи и правосъдното министерство ги нападна, до момента в който престъпността продължава да пораства.

" Очаква се лустрация на съдии. Притеснени сме, тъй като изпълнителната власт в лицето Министерство на вътрешните работи и правораздаването се занимава да нападна прокуратурата, а не да прави своята работа. Това води до взрив на престъпността - телефонни измами, полицейски произвол ", означи обвинител номер едно.

След него дойде и министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

По думите ѝ тя има причини за настояването си, които се основават на 9 групи условия, свързани с необятен набор от дейности и бездействия.

" Твърденията за правно нищо съществено ме тормозят ", разяснява Йорданова думите на Гешев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР