Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп е получил над 7

...
Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп е получил над 7
Коментари Харесай

Тръмп е получил над 7 милиона долара дарения, откакто му бяха повдигнати федерални обвинения

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е получил над 7 милиона $ дарения, откогато предходната седмица му бяха повдигнати федерални обвинявания, оповестиха от неговия щаб, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че върлите последователи на милиардера все по този начин са зад него в изказванията му, че е жертва на политическо гонене.

" Президентът Тръмп събра над 6,6 милиона $, откогато побърканият Джак Смит разгласи политическото гонене, и продължава да брои ", написаха през вчерашния ден от щаба му в имейл до поддръжници, имайки поради специфичния прокурор, претрупан с следствието.

Впоследствие представител на акцията посочи пред Ройтерс, че даренията, откогато федералните обвинявания бяха оповестени преди седмица, към този момент са надхвърлили 7 милиона $.
Тръмп е любимец в битката за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати през ноември следващата година, показва Ройтрес.
На някогашния президент на Съединени американски щати са повдигнати обвинявания в нелегално задържане поверителни държавни документи, откакто е напуснал Белия дом, и в скрит план за възпрепятстване на федерално следствие на случая. Той беше изправен пред съда във вторник и пледира почтен по всички 37 точки от обвинителния акт.

Тръмп се пробва да показа обвиняванията като водена от демократите офанзива, с цел да бъде изхвърлен от битката за Белия дом и с цел да бъде навредено на републиканците, 30 % от които са считани за непоколебими последователи на предходния американски президент.

Според изследвания на публичното мнение тази тактика работи. Анкета, извършена от института " Ипсос " за Ройтерс, откри, че 81 % от републиканците са съгласни с изказванията на Тръмп, че обвиняванията против него са политически стимулирани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР