Прединвестиционно проучване очертава три варианта за бъдещия тунел под "Петрохан",

...
Прединвестиционно проучване очертава три варианта за бъдещия тунел под "Петрохан",
Коментари Харесай

Вижте какви са вариантите за бъдещия тунел под Петрохан

Прединвестиционно изследване обрисува три разновидността за бъдещия тунел под "Петрохан ", стана ясно от писмен отговор на министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Петя Аврамова.
В по-голямата си част те следват съществуващия път София - Петрохан - Берковица - Монтана - Лом. Изключение са обходът на Костинброд, който ще е нов, обходът на с. Бучин проход и последващото прекосяване на прохода "Петрохан ". След с. Гинци са създадени разновидности за тунелно прекосяване на останалата част от прохода.
Единият от разновидностите предлага тунел с дължина малко над 4 км с денивелация 145 м, вторият – тунел с дължина още веднъж от малко над 4 км и денивелация от 181 м, а третият – за тунел с дължина съвсем 7 км и денивелация от 239 м.
Най-дългото трасе разрешава планова скорост 80-90 км/ч и реализиране на габарит Г-20, т.е. скоростен път с две платна с по две ленти за придвижване, до момента в който останалите – 60-80 км/ч. То е и най-щадящо към околната среда, показва Аврамова. То е утвърдено на експертен технико-икономически съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и е подадено за координиране към екоминистерството.
След правенето на оценка за въздействието върху околната среда и влизането му в действие, ще бъде направен обстоен организационен проект, планиране и строителство.
Все още не е ясно по какъв начин ще бъде обезпечено финансирането на плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР