Предимството на това, че в България спешната медицинска помощ по

...
Предимството на това, че в България спешната медицинска помощ по
Коментари Харесай

Италия доставя до края на ноември първия от шестте хеликоптера за спешна медицинска помощ

Предимството на това, че в България незабавната здравна помощ по въздух се построява в този момент е, че ще купим хеликоптери от най-ново потомство и ще имаме достъп до най-голям клас авионика. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на посещаване в базата на Leonardo S.p.A в италианския град Верджате, където сега се сглобява първият от общо шест хеликоптера за незабавна здравна помощ, оповестиха от ведомството.

След направена презентация за статуса на осъществяване на контракта, стана ясно, че в средата на ноември 2023 година хеликоптерът излиза за полетни проби, а до края на декември 2023 година ще бъде доставен в България. Министър Гвоздейков акцентира, че към този момент са подадени документите за лицензиране на “България Хели Мед Сървиз ” ЕООД като авиационен оператор и до идването на първия хеликоптер у нас, сдружението ще разполага с лиценз.

 По време на диалозите беше разисквана и опцията за доставка на два спомагателни хеликоптера, която е заложена в контракта сред Leonardo S.p.A и Министерството на здравеопазването. Заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов изясни, че според клаузите в контракта до края на другата година страната ни може да поръча още два хеликоптера без смяна в цената. Българската делегация посети полетния симулатор и центъра за образование на Leonardo S.p.A, където сега се образоват двама от българските водачи и двама инженери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР