Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод

...
Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод
Коментари Харесай

Турция ни изпреварила с няколкостотин милиона евро за Фолксваген

Предимствата на Турция пред България за построяването на нов цех на „ Фолксваген “ са на стойност няколкостотин милиона евро, заяви „ Ханделсблат “. По информация на " 24 часа " Турция може да предложи безвъзмездни терени, лични вложения и държавна финансова помощ за построяването на завода, като за размера на тази помощ няма горна граница, до момента в който страните от Европейски Съюз като България би трябвало да съблюдават европейските правила и да не дотират произвеждане, а помощите от страна на страните имат горна граница.

Турция имаше няколко минуса спрямо България като място, на което немския тръст да отвори нов цех. Едно от тях е политическата конюнктура и проблемите, които турският президент Ердоган основава на Европейски Съюз. Германското държавно управление обаче дало да се разбере, че няма да се намесва в избора и няма да го подлага на критика, в случай че той падне върху Турция.

Остава да се реши последният проблем спрямо България – правната рамка. Като член на Европейски Съюз България предлага по-добри правин условия и по-голяма сигурност за инвестицията. Концернът се пробва сега да получи същите правни гаранции и от Турция и с контракт да си подсигурява условия, равни на тези, които би имал в страна от Европейски Съюз.

Останалите преимущества на Турция пред България са големият вътрешен пазар, опитът в автомобилостроенето, съществуването на премного работна ръка, по-дългото работно време и по-кратките отпуски спрямо членките на Европейски Съюз. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР