Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод

...
Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод
Коментари Харесай

Казаха предимствата на Турция пред България за завода на Фолксваген

 Предимствата на Турция пред България за построяването на нов цех на " Фолксваген “ са на стойност няколкостотин милиона евро, заяви " Ханделсблат “. По информация на " 24 часа " Турция може да предложи безвъзмездни терени, лични вложения и държавна финансова помощ за построяването на завода, като за размера на тази помощ няма горна граница, до момента в който страните от Европейски Съюз като България би трябвало да съблюдават европейските правила и да не дотират произвеждане, а помощите от страна на страните имат горна граница.

Турция имаше няколко минуса спрямо България като място, на което немския тръст да отвори нов цех. Едно от тях е политическата конюнктура и проблемите, които турският президент Ердоган основава на Европейски Съюз. Германското държавно управление обаче дало да се разбере, че няма да се намесва в избора и няма да го подлага на критика, в случай че той падне върху Турция.

Остава да се реши последният проблем спрямо България – правната рамка. Като член на Европейски Съюз България предлага по-добри правни условия и по-голяма сигурност за инвестицията. Концернът се пробва сега да получи същите правни гаранции и от Турция и с контракт да си подсигурява условия, равни на тези, които би имал в страна от Европейски Съюз.

Останалите преимущества на Турция пред България са големият вътрешен пазар, опитът в автомобилостроенето, съществуването на премного работна ръка, по-дългото работно време и по-кратките отпуски спрямо членките на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР