Предимно слънчево ще се задържи времето днес, с вече слаб

...
Предимно слънчево ще се задържи времето днес, с вече слаб
Коментари Харесай

Дъжд на Великден - вижте къде ще вали

Предимно слънчево ще се задържи времето през днешния ден, с към този момент слаб до сдържан вятър с посока от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 17 и 22 градуса, в София към 17°.

Промяна следва през идващото денонощие: Още през нощта облачността ще се усили и ще се задържи забележителна и на следващия ден. Сутринта ще бъде съвсем безшумно, с минимални температури от 5 до 10 градуса, в София към 5°.

Максималните едва ще се намалят и ще бъдат сред 15 и 20 градуса. Валежи от дъжд ще има в следобедните часове тук-там основно в Източна България, по Черноморието и в планинските региони. Ще духа сдържан югоизточен вятър.

И в планините времето ще бъде облачно и с превалявания, най-вече от дъжд, над към 1900 метра от сняг. Ще се задържи прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максимални температури в курортите - сред 6° и 9°.

Под въздействието на средиземноморски циклон и на Балканите времето ще бъде облачно и дъждовно. На места в южната половина от полуострова ще има интензивни превалявания от дъжд и гръмотевици.

Ще вали също и на доста места в Централна Европа, в Германия се чакат обилни количества. Гръмотевични стихии ще има в Италия. Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров.

У нас през новата седмица ще се задържи по-често облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд и гръмотевици, има условия за обилни количества, а в планините над 1800 метра ще вали сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР