Предимно слънчево ще е времето днес, с временни увеличения на

...
Предимно слънчево ще е времето днес, с временни увеличения на
Коментари Харесай

Максимални температури между между 29° и 34°днес

Предимно слънчево ще е времето през днешния ден, с краткотрайни нараствания на облачността над Западна България и тук-там, основно след обяд в планините и планинските региони, ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, в София към 29°.

През нощта преваляванията на доста места в западната половина от страната ще продължат и денем към този момент ще обзет съвсем цялата страна. На обособени места в Западна и Централна България явленията ще са краткотрайно интензивни. Очакват се и гръмотевични стихии. Има условия и за градушки.



Максималните температури ще са с 2° до 4° по-ниски - сред 25° и 30°, в София - към 25°. Ще духа слаб до сдържан северен вятър.

Облачно ще е и по Черноморието и след обяд на обособени места ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са към 25°-27°. Температурата на морската вода е от 21° в крайните северни региони, до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде едва.

Купесто-дъждовна облачност ще се развива и в планините и там също ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан северен вятър.Максималните температури в курортите ще са от 13 градуса на Алеко до 24 в Банско. В Боровец и Пампорово – към 18.

На Балканите повече слънце ще има в западните региони и в Гърция. Над останалата част от полуострова ще бъде със забележителна облачност и превалявания, по-значителни в централните региони. Ще има и гръмотевици.



У нас през нощта против понеделник явленията на множеството места ще отслабнат и спрат. В началото на новата седмица валежи ще има към момента в Източна България и планинските региони. През идващите дни ще доминира слънчево време, тук-там със следобедни валежи, а температурите ще стартират да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР