Предимно слънчево ще е времето днес, с повече облаци в

...
Предимно слънчево ще е времето днес, с повече облаци в
Коментари Харесай

Максимални температури между между 27° и 32° днес

Предимно слънчево ще е времето през днешния ден, с повече облаци в следобедните часове, само че единствено на обособени места, основно в източните и планинските региони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 27°. Ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан вятър от север-североизток.

И на следващия ден над страната ще доминира слънчево време, а дневните температури ще останат без основна смяна - сред 27° и 32°. По-значителна ще е облачността над Източна България, а след обяд и над планинските региони. На места ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Ще духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна. На доста места ще превали, в обособени региони ще има и гръмотевици. Максимални температури ще са сред 24° и 27°.

Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е от 23° до 25°.

Предимно слънчево ще е времето в планините. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на доста места в масивите от Централна и Източна България ще превали временен дъжд. Има условия и за гръмотевици. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен североизточен вятър.

Слънчево ще е и над западните и централните елементи на Балканския полуостров. По-значителна ще е облачността над източните региони и тук-там там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици.

Облачно и с превалявания от дъжд ще е над по-голямата част от Британските острови, както и на доста места в Северна Европа. Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров, Бенелюкс и в по-голямата част от Франция и Германия.

У нас, през идващите дни до края на седмицата времето ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, тук-там със следобедни валежи, с по-голяма възможност - в петък. Има условия и за гръмотевици. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще са сред 30° и 35°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР