Предимно слънчево ще бъде времето днес, с повече облаци в

...
Предимно слънчево ще бъде времето днес, с повече облаци в
Коментари Харесай

Постепенно затопляне и по-често слънчево време до неделя

Предимно слънчево ще бъде времето през днешния ден, с повече облаци в Северна и Източна България. Вероятност за слаби превалявания от сняг има единствено на обособени места в Стара планина. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София към 7°. Ще духа до сдържан северозападен вятър.

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно, а на следващия ден сутринта - студено с минимални температури сред минус 5° и 0°, тук-там в котловините и по-ниски.

Максималните температури ще се покачат още и ще са сред 8° и 13°, в София - към 8°. До обяд над източните региони от страната ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че денем ще бъде слънчево, в композиция със слаб северозападен, в Източна България - северен вятър.

Слънчево време ще доминира и в планините. А вятърът от север-северозапад ще отслабне до сдържан. Температурите в планинските курорти ще се покачат с 2-3° и оптималните ще бъдат близки до нулата.

Не единствено у нас, слънчево време ще доминира и в по-голямата част от Западна и Централна Европа, както и над Средиземноморието. Облачно и с превалявания - и от дъжд и от сняг - ще бъде времето в Северна Европа, където има условия за поледици.

На Балканите сутринта тук-там ще бъде мъгливо, а след обяд по-значителни нараствания на облачността ще има над източните региони, където ще продължи да духа сдържан северен вятър. В останалата, по-голямата част от полуострова, ще бъде слънчево, а в западните региони температурите едва ще се покачат.

И у нас, в дните до края на седмицата ще доминира слънчево време, тук-там със утринни мъгли, а последователното стопляне ще продължи. В неделя температурите към този момент ще са по-високи от нормалните за февруари - оптималните тук-там ще надвишават 15°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР