Предимно слънчево и топло пролетно време и днес в страната,

...
Предимно слънчево и топло пролетно време и днес в страната,
Коментари Харесай

Леко понижение на температурите утре

Предимно слънчево и топло пролетно време и през днешния ден в страната, температурите следобяд доближиха тук-там и до 27 – 28 градуса. Имаше и валежи, на повече места в Североизточна България и Централна и източна Стара планина.

Утре дневните температури едва ще се намалят и ще са сред 20° и 25°. Отново ще доминира слънчево време, с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове, и основно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

А тази нощ краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България. В югоизточните региони ще превали и дъжд.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове ще превали и прегърми.

Повече слънце ще има преди обяд. Ще духа сдържан северозападен вятър, по най-високите елементи на Рила и Пирин – към момента югозападен.

Предимно облачно ще се задържи над Британските острови и централноевропейските страни, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Над Северна и Източна Европа ще е облачно и прохладно. На Балканите краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици ще има в следобедните часове.

У нас в околните дни още веднъж ни чакат следобедни валежи. В сряда основно в Северна България и Родопите, а в четвъртък и петък на повече места в страната ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Ще стартира и намаляване на температурите и към петък дневните към този момент ще са с от 3 до 5 градуса по-ниски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР