Предимно облачно и по-хладно от вчера беше днес, но още

...
Предимно облачно и по-хладно от вчера беше днес, но още
Коментари Харесай

Предстои затопляне - вижте прогнозата за неделния ден на Цветница

Предимно облачно и по-хладно от през вчерашния ден беше през днешния ден, само че още през нощта облачността ще стартира да се раздира и понижава и на следващия ден в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, като се изключи Югоизточна България и Южното Черноморие, където ще намалее чак по здрач.

Предстои и стопляне - оптималните температури в неделния ден ще бъдат сред 16 и 21 градуса, в София, след 15° през днешния ден, на следващия ден се чака да е към 16°.

Сутринта ще бъде към момента хладно с минимални температури в множеството региони сред 3° и 8°. Ще духа слаб до сдържан най-вече източен вятър.

В планините от Югоизточна България през по-голямата част от деня облачността ще са задържи забележителна, само че по-късно и там ще се раздра и намалее. В масивите от Западна и Централна България ще е най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, а на обособени места и с валежи.

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 6° на Алеко до 9-10° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Ветровито, облачно и с превалявания, най-вече от сняг, ще е и на следващия ден в Северна Европа и Европейска Русия. Проливни превалявания от дъжд ще има в Португалия и Испания. Предимно слънчево ще бъде в страните от Западна и Централна Европа, където следва едва захлаждане.

На Балканите преваляванията на всички места ще спрат, по-късно денем и облачността ще намалее, в доста региони до най-вече слънчево. Ще стартира и стопляне.

И у нас, в понеделник оптималните температури още ще се покачат. Ще бъде прохладно, само че най-вече слънчево.

Във вторник още веднъж се чакат превалявания, основно в северозападната половина от страната, както и захлаждане.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево, температурите ще се покачат, само че ще има условия за следобедни валежи и гръмотевични стихии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР