Предимно деца и млади щангисти участваха на турнира в памет

...
Предимно деца и млади щангисти участваха на турнира в памет
Коментари Харесай

Турнир в памет на Величко Чолаков

Предимно деца и млади щангисти участваха на шампионата в памет на Величко Чолаков. Състоялите се в Смолян надпревари са за да се уважи единственият български медалист от олимпийски игри в супертежка категория + 105 кг. Турнирът бе в спортната зала, която носи името на великия ни щангист, а преди този момент участници и посетители сервираха цветя на гроба на Величко Чолаков, прочут преживе като „ Железния “.
 Състезанията бяха без възрастови ограничавания, единствено децата бяха 35 плюс останалите участници, които направиха по-скоро демонстративни опити без класиране. В шампионата се включиха представители на клубове от Русе, Бургас, Варна, Сопот, Момчилград, Асеновград, Хасково и други. Участниците получиха специфична грамота и паметни сувенири.
 На 20 август т.г. се навършиха три години от кончината на Величко Чолаков, който бе почетен и със званието „ Почетен жител на Смолян “. Величко, с изключение на извоювания бронзов орден от олимпиадата в Атина през 2004, има още сребро от международното състезание във Ванкувър 2003, злато на европейското в Киев 2004, сребро от континенталния шампионат във Владиславово 2006 година, плюс редица оценки и медали от републикански шампионати, както при мъжете, по този начин и при младежите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР