Преди заседанието на НС в сряда предложихме да обсъдим законопроекта

...
Преди заседанието на НС в сряда предложихме да обсъдим законопроекта
Коментари Харесай

Румен Христов: С ПП и ДБ нямаме допирни точки, любопитно ми е как ще направят правителство на малцинството


Преди съвещанието на Народно събрание в сряда предложихме да обсъдим законопроекта за измененията в Изборния кодекс (ИК) само че сътрудниците от (ПП) и (ДБ) не се отзоваха. Много ми е любопитно по какъв начин ще създадат държавно управление на малцинството със 75 мандата (ПП и ДБ). Аз имах вяра, че можем да реализираме допирни точки с Политическа партия и Демократична България, само че стига толкоз. Те си имат собствен път на развиване, имат си свои гласоподаватели. Това съобщи водачът на СДС и народен представител от ГЕРБ- Румен Христов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Времето беше изгубено за процедури и персонални пояснения. За страдание нямаше разисквания “, добави той.

„ През 33-те години народна власт ИК е променян доста пъти. Всеки път ние сме се надявали до урните да отидат повече гласоподаватели и да се обезпечи по-голяма почтеност на вота. Така е и в този момент. Аз нямам доверие на машините. Какво да кажем за тези 97 000 гласи, които не поддържат никого, плюс 60 000 негласували, вършат 150-160 000 гласа “, уточни Христов.

„ Надписът „ Дневникът е фалшифициран “ и 70-те гласа разлика ни накараха да отворим още веднъж Изборния кодекс. Никой не отговори, че има логаритъм, който трансферира гласове от ГЕРБ- към другите политически сили. Ние не отменяме машините, а даваме опция да се гласоподава и с хартия, както е в огромна част от Европа. Това се прави за улеснение на гласоподавателя. Вижда се, че с всяка последваща смяна ние направихме бюлетините все по-сложни. Навремето бюлетините бяха синя, алена и лилава. Предлагаме на ЦИК да се разпореди да се опростят бюлетините. Всичко това ни накара да се обърнем още веднъж към хартиената бюлетина. Надяваме се, че този ход ще върне гласоподавателите пред урните “, изясни водачът на.

„ Имаме седем разновидности за министър председатели, имаме и за министри. Сред тях са специалисти и политици. Не съм оптимист за основаване на експертно държавно управление. Ние постоянно подхождаме отговорно, ще го създадем и този път. Най-вероятно ще се внесе държавно управление на малцинството “, разкри той.

„ Българска социалистическа партия,, Движение за права и свободи, ГЕРБ са систематични партии, а не на статуквото, които стоят на терен и си носят кръста дали са управлявали добре или не. Да кажеш на партии на повече от 30 години, че са статукво е неправилно “, акцентира водачът на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР