„Преди всичко не вреди“ – това е основен принцип в

...
„Преди всичко не вреди“ – това е основен принцип в
Коментари Харесай

Деница Сачева: 1300 безработни са се регистрирали само за ден

„ Преди всичко не вреди “ – това е главен принцип в медицината, който би трябвало да се съблюдава от всички в тази обстановка. Така общественият министър Деница Сачева разяснява пред бТВ ветото на президента Румен Радев върху Закона за изключителните ограничения.
„ Можеше да не се губи времето и доверието на българските жители. Не можем сега поради политическа далавера да влизаме в по-големи рецесии. Ще има още няколко дни закъснение във връзка с периодите, които хората чакат “, означи общественият министър. Надявам се законът още през днешния ден да бъде поправен, сподели още тя.
Според нея в Закона не се лимитира свободата на словото. „ Когато приказваме за разпространяване на погрешна информация за лекуване, това е рисково за хората. Дори и за президентството се популяризира погрешна информация – за инфектирани чиновници “, изясни Сачева.
Системата за обществено подкрепяне не се реализира от през днешния ден и не е основана, тъй като има рецесия, безапелационна беше тя.
„ Над 20 000 получават топъл обяд, спомагателни ограничения има в домовете за възрастните хора “, означи Сачева. Тя заяви, че се усилва броят на хората, които се записват като безработни. По последни данни от петък по 1 300 безработни се записват единствено за този ден.
„ Част от бизнесите обаче се трансформират и има и търсене на хора. Имаме подготвеност да подпомогнем компенсациите за безработица посредством оперативна програмата за развиване на човешките запаси “, увери Деница Сачева. Тя удостовери мярката, оповестена от държавното управление за погашение на 60% от заплатата на тези, които краткотрайно не работят, само че след рецесията ще бъдат върнати на работа.
„ Ако работодателят не изплаща 40% или закрие мястото след този интервал, той ще връща пари на страната “, безапелационна беше тя. По думите й има хора, които не могат да изоставят работата си и за тях се обмисля предложение за предпазени детски градини. Лекарите ще получат обещаните по 1 000 лв., част от средствата за тях се намират към този момент в сметките на Министерството на здравеопазването, заяви общественият министър.
„ Отделили сме първоначално 20 млн., само че имаме подготвеност да стигне сумата до 60 млн. “, сподели Деница Сачева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР