„Преди всичко е хубаво да кажем, че бюджета, който беше

...
„Преди всичко е хубаво да кажем, че бюджета, който беше
Коментари Харесай

Ивелина Василева: Предложеният бюджет от Европейската комисия е разумен

„ Преди всичко е хубаво да кажем, че бюджета, който беше препоръчан от Европейската комисия е рационален. Той разделя средствата по доста политики. За нас е извънредно значимо да се резервира кохезионната политика и селско-стопанската. Мисля, че препоръчаният бюджет дава отговор на нашите критерии за опазване на политиките ни”, сподели в предаването „ Денят на живо”, зам.- ръководителят на комисията по европейските въпроси от ГЕРБ, Ивелина Василева.
„ Правилата би трябвало да бъдат спазвани. Когато приказваме за европейски фондове, ние приказваме с ясни и съответни знаци. Дебатът занапред следва и би трябвало да се чуят всички държави-членки. Все още е в доста значима фаза дебатът който следва. Предложението е на разположение. Трябва да се чуят всички мнения”, безапелационна беше тя.
Това с което се ангажираме е договарянията да се придвижват. Решенията се взимат на съвет и е допустимо да се приложи правилото на общо единодушие. Важно е да се фокусираме върху препоръчаната рамка. За нас като страна членка, която е бенефициент, би трябвало да се употребяваме от европейската взаимност. Важно е също, че е обърнато изключително внимание на стратегиите за младежите и образец за това е „ Еразъм”, показа Василева.
„ Във сферата на околната среда също ще има огромно нарастване. Важно е да получим поддръжка и по границите ни. Обсъждаше се да се усилят средствата за защита. България ще може да разчита на общия принос от Европейски Съюз. Политиките, които са свързани с задължения са обезпечени посредством оферти бюджет. Той е подобен, че подчертава върху добавената стойност. Мисля, че имаме добра база, с цел да сме удовлетворени от предложенията. Тепърва предстоят договаряния, безапелационна беше тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР