Преди време споделихме съветите на сомелиерите относно класическия метод за

...
Преди време споделихме съветите на сомелиерите относно класическия метод за
Коментари Харесай

Вино от дъното на океана – последен хит в сомелиерството

Преди време споделихме препоръките на сомелиерите по отношение на класическия способ за предпазване на вино, само че на хоризонта се задава нова наклонност, обвързвана с метода на неговото отлежаване.
 Виното, температура, избата и още златни правила за съхранението му
4 златни правила в съхранението на вино

Усвоим ли ги, умерено можем да стaнем и колекционери

Миналия месец две лодки подвигат котви от пристанището на Санта Барбара и се насочват към една и съща дестинация, на километър и половина от брега.

На едната, 85-метров катамаран, с гравирани кристални прозорци и солиден дървен бар, се качва смесена компания от елегентни локални поданици и спретнати американци от Лос Анджелис. А на другата - рибарски търговски транспортен съд, се понася умел екип от водолази.

Водещ на професионалните гмуркачи е Емануеле Азарето, един от създателите на компанията Ocean Fathoms, която стои зад въпросната експедиция.

Целта на екскурзията е една необикновена дегустацията на виновност, оставени от уредниците преди година да отлежават на дъното на океана.

За да усетят резултата от този тип отлежаване, гостите на катамарана пробват бутилки от една и съща годишна продукция, като едните са престояли в стандартни пространства, а другите - в " съвършената маза на природата ", както назовават океана от Ocean Fathoms.

Пасажерите са безапелационни, че виното, отлежало в океана, има по-ярък и плодов усет. Според господин Азарето, този удобен резултат евентуално се дължи на два фактора - неналичието на окисляване и на хидростатичния ток, който се генерира от непрекъснатото придвижване на водата.
 Edivo Winery - подводната винарна в Хърватия
Подводната винарна в Хърватия

Още едно от благосъстоянията на Дубровник

Днес от ден на ден компании провеждат сходни дегустации и причина за появяването на тази наклонност е едно събитие от 2010 година, което мощно притегля вниманието на винения свят.

Тогава водолази откриват стотици бутилки шампанско на възраст 200 години в Балтийско море. Много от тях се разграбват на търг, освен това за рекордни суми, припомнят от Robb Report.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР