Преди време се състоя анонсът на Snapdragon Connect. В тази

...
Преди време се състоя анонсът на Snapdragon Connect. В тази
Коментари Харесай

Какво можем да очакваме от сателитните Android смартфони и защо всички трябва да искаме такъв

Преди време се състоя анонсът на Snapdragon Connect . В тази договорка брандингът бе употребен, с цел да осведоми потребителите, че продуктът е основан благодарение на технология, която обезпечава бърза и надеждна безжична връзка. Е, тази концепция в този момент излиза в космоса.

Да, тъкмо по този начин. В космоса спътниците се въртят към Земята, с цел да извършват разнородни функционалности, а Qualcomm си партнира с Iridium, с цел да обезпечи сателитна връзка за Snapdragon 8 Gen 2 .

Говорим за същински сателитни връзки, а освен за някаква функционалност за незабавни повиквания на избавителни служби. Все още не е известно какви други функционалности могат да бъдат налични, защото другите производители на смарт телефони могат сами да си решат по какъв начин да употребяват технологията. Но Qualcomm и Iridium предоставиха някои детайлности за това, което към този момент е допустимо, и това е повече от задоволително, с цел да стартираме да чакаме нещо напълно ново.
Действителната двупосочна комуникация

Нека се опитаме да вникнем по-подробно във всичко това. е компания, която извежда спътници в ниска околоземна орбита, с цел да могат те да се употребяват за общоприета двупосочна връзка. Така да вземем за пример можете да употребявате профилиран сателитен телефон (повече за това по-късно), с цел да се обадите или да изпратите текстови известия на някой, който има сходен телефон, на всички места и когато и да е, като насочите неговата антена непосредствено към небето.

Iridium работи взаимно с, за да вгради функционалността за обмена на известия непосредствено в чиповете Snapdragon като част от програмата Snapdragon Connect. Това е доста по-добре за потребителите, в сравнение с една компания за произвеждане на смарт телефони, която може да употребява сателитни или релейни връзки посредством ретранслатори, каквото в действителност е предлагането на Apple за най-новия iPhone. Но този метод ще бъде доста безценен.

Идеята е, тази опция да е непосредствено интегрирана в чипа – към този момент единствено в Snapdragon 8 Gen 2 , само че можем да чакаме тя да се появи и във всички бъдещи високопроизводителни чипове от семейството Snapdragon. Ако даден производител на телефони не желае да употребява тази опция, той той просто не би трябвало да прави нищо и това няма да коства нищо на клиентите, с изключение на незначителното нарастване на цената на чипа.

Ако някой производител на телефони е заинтригуван да употребява тази функционалност – по този начин да вземем за пример Samsung към този момент се с това – тя към момента не прави нищо, в случай че ние не решим, че тази опция е доста потребна и желаяме да я използваме. Вероятно батерията ще се изтощава малко по-бързо, до момента в който се употребява сателитната връзка, само че това няма да е изключително видимо.

А когато се наложи да използваме тази функционалност на смарт телефона, нещата ще станат доста по-интересни
Ако употребявате мобилен телефон със сателитна връзка ще би трябвало да се убедите, че виждате небето Наберете текста на известието в приложението, което най-често употребявате за тази цел Насочете смарт телефона към небето, с цел да изпратите това съобщение

Това е всичко. Можете да изпращате текстови известия на който пожелаете, тъй като Iridium разполага с технология за превръщане на изпратеното посредством спътник в криптирани данни, които можете да изпратите както всеки различен текст, на всеки консуматор, който има устройство, способно да одобри тези данни. Вероятно ще има някаква функционалност, която да ви помогне да насочите телефона по най-хубавия вероятен метод, само че е ясно, че няма да се наложи да чакаме дълго, до момента в който всичко се получи.

Звучи отлично и нямаме самообладание да използваме тази функционалност, само че тя има два огромни минуса : няма да е евтина, а потреблението на сателитен телефон е много сложна задача. Той не е подобаващ сурогат на вашия елементарен мобилен оператор, а и не е наложително да бъде.

Първият проблем (и най-големият за множеството от нас) е цената и това, че не знаем по какъв начин тъкмо ще работи тази функционалност. Проблемът не е от страна на Qualcomm, а е строго сред производителя на телефона, Iridium и вас. Така и би трябвало да бъде. Производителят на просто дава опция на функционалността да работи съвсем напълно на хардуерно равнище.

Можем да чакаме пакетите с данни да се оферират за избран брой известия против алегорична такса, да вземем за пример 20 $ на месец. Ако превишите лимита, ще надплатите, както постъпват мобилните оператори. Вероятно ще има няколко разновидността на абонаментите и може да се чака, че при закупуване на безценен нов смарт телефон производителят ще даде някакви безвъзмездни пробни интервали като добавка към новото и скъпо мобилно устройство. Времето ще покаже.

С текстовите известия нещата са доста по-добре, само че не трябва да чакаме мигновен отговор или някаква индикация, че вашето известие е незабавно получено. Това няма по какъв начин да стане. Набирате текста на известието, насочвате смарт телефона към небето, с цел да изпратите това известие, изчаквате няколко минути и по-късно още веднъж вдигате телефона си към небето с вярата да получите отговор. Може би ще бъдат направени някакви усъвършенствания в това отношение, като да вземем за пример, потребление на междинни буфери и някои, само че това е методът по който този способ работи.

Стига толкоз негативизъм, тъй като това е отлично допълнение към всеки смарт телефон . То подсигурява, че в никакъв случай няма да останете без връзка, до момента в който батерията е заредена. Понастоящем функционалността е налична единствено за телефони, предопределени за Северна Америка и Европа, само че ще работи на всички места – в пустинята, в Тихия океан, на Южния полюс.

Възможността за повикване на помощ посредством спътник бе може би най-хубавото допълнение към iPhone. Но още по-хубаво е да можете да употребявате Android смарт телефон, с цел да съобщите на околните си, че нямате потребност от помощ, а просто желаете да ги поздравите.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР